уторак, 30. октобар 2018.

DEVOJKA I NOĆ - Nova knjiga Gijoma Musoa


U prodaji je novi bestseler proslavljenog pisca Gijoma Musoa pod nazivom Devojka i noć.

Mladi francuski autor, pre nekoliko godina napravio je potpuno neočekivan ali zapažen nastup na svetskoj književnoj sceni, osvojivši publiku jednostavnim, ubedljivim stilom. 

Njegovi romani su do sada prodati u nekoliko miliona primeraka, a ove jeseni, obožavaoci ljubavnih trilera uživaće uz knjigu Devojka i noć.

Romane Gijoma Musoa sigurno ste primetili u rukama ljubitelja ovog francuskog autora na stanicama gradskog prevoza, putovanjima, na plaži... Uvek uzbudljivi i nepredvidivi, čitaju se u jednom dahu dok otkrivaju nove misterije. Devojka i noć, petnaesti po redu roman proslavljenog autora, triler sa Azurne Obale, opisuje mesta koja su Musou veoma dobro poznata. Bavi se temama koje su mu bliske: očinstvo i identitet. 

U novom bestseleru autor govori o srednjoškolcima koje razaraju hormoni, oni za sve krive nastavnika, dok svoje najveće tajne skrivaju ispod tankog sloja snega. Pojam noći u naslovu upućuje na smrt. Ubistvo koje je prošlo nekažnjeno, potom i anonimne poruke koje pozivaju na venčanje. Postavlja se pitanje da li svaki zločin zaslužuje osvetu? 

Odgovore krije intrigantna misterija Devojka i noć koju će svi ljubitelji trilera obožavati.
Francuska rivijera, zima 1992. godine, hladna beskrajna noć u prestižnoj školi okovanoj snegom i troje prijatelja koje povezuje mračna tajna. Upravo tada, devojka za koju je ljubav sve ili ništa, devetnaestogodišnja Venka Rokvel beži u Pariz sa svojim profesorom filozofije posle čega joj se gubi svaki trag. Niko je nikada neće videti. Dvadeset pet godina kasnije, tokom okupljanja njenih prijatelja, istina će konačno izaći na videlo. Uznemirujuća, bolna, okrutna, kao i zaboravljene tajne koje su nekada davno sakrili.

Gijom Muso rođen je 1974. godine na Antibima. Iako je po zanimanju profesor ekonomije, od malih nogu bio je opčinjen književnošću i filmom, pa je počeo da piše još kao student. Njegovi romani do sada su prodati u nekoliko miliona primeraka i prevedeni na 42 jezika, a za većinu romana otkupljena su i filmska prava. Roman Devojka i noć uskoro će biti i ekranizovan i to u vidu TV serije na Francuskoj nacionalnoj televiziji.

Нема коментара:

Постави коментар