среда, 17. октобар 2018.

Koncert: Farid Ghannam u Domu omladine Beograd


Povodom učešća Kraljevine Maroka kao počasnog gosta 63. Beogradskog međunarodnog sajma knjiga, Ministarstvo Kulture i Komunikacija Maroka, u saradnji sa Ambasadom Kraljevine Maroka u Beogradu, pripremilo je raznovrstan program sa serijom konferencija sa raznim temama, izložbu važne dokumentarne kolekcije i uživo koncert Grupe Farid Ghannam.

Ovu muzičku predstavu izvodi multi-instrumentalni pevač i Gnaoua duhovni muzičar, čiji se stil prepliće između tradicionalne marokanske muzike i svetske muzike. To će omogućiti gledaocima da dožive bogatstvo i različitost marokanske kulture kroz muziku.
Bend je sastavljen od 5 muzičara koji su svi diplomirali na muzičkim Institutima koji su povezani sa Ministarstvom kulture i komunikacija Maroka.

Koncert: Farid Ghannam

ULAZ JE SLOBODAN!

Farid Ghannam je rođen u Agadiru u južnom Maroku. Odrastao je u porodici muzičara. Njegova majka je pijanista, njegov otac harmonikaš, a njegov ujak bubnjar. Odrastao je usred majčinih melodija i bubnjarskih veština svog ujaka koji je svirao sa velikim virtuozima svog vremena u gradu Agadir …

Dok je još bio tinejdžer, počeo je da svira muziku Gnaoua i osećao se veoma blizu “Gambri” (tradicionalni Gnaoui muzički instrument) koji je usvojio kao fetiš instrument. Kasnije, postao je jedan od prvih muzičara koji su svirali električni “Gambri”. Ovaj odnos sa gudačkim instrumentima je poboljšan otkrivanjem akustične i bas gitare. To se razvilo u strast i polje izvrsnosti i postalo ključni instrument u njegovoj karijeri. Sarađivao je kao basista sa mnogim marokanskim renomiranim umetnicima kao što su Said Moskir i Hamid El Kasri.

Godine 2006, Farid Ghannam, tada već poznati basista u muzičkoj podzemnoj sceni, osnovao je “Majara Bend”, i grupa je uskoro postala orijentir u marokanskoj muzičkoj fuziji, veoma bistra, sa Gnaoua pozadinom ali i dodirom Funk muzike, Reggae i Ska.
Između 2006. i 2012. Farid je preuzeo ime Farid Majara i ostvario spektakularan uspeh. “Majara Bend” bi zatim osvojio takmičenje “Generation Magazin” 2007. i takmičenje “LBoulevard” za mlade 2008. godine. Iste godine grupa je objavila svoj prvi singl “Hali Gnaoui” koji je bio uspešan.

Godine 2011. bend je objavio svoj prvi album pod nazivom “Derbala“.

U 2012. godini Farid Ghannam je izabran na kastingu za prvu sezonu međunarodne televizijske muzičke emisije “The Voice” u svojoj arapskoj verziji.


Нема коментара:

Постави коментар