среда, 31. октобар 2018.

Zakoračite u čudesan svet čitajući Atlas mitova


Atlas mitova koji je osmislio Tijago de Morais očaraće, kako decu, tako i odrasle. Ovu obrazovnu knjigu o najzanimljivijim kulturama sveta možete pronaći u Vulkančiću. Iako je namenjen za uzrast 9+, i roditelji ga sa oduševljenjem čitaju. 

Atlas mitova sadrži mape sa bogovima, herojima i fantastičnim stvorenjima iz drevnih krajeva sveta. Neobičnim ilustracijama na zanimljiv i deci pristupačan način predstavljaju se različite mitologije. Neke od njih su: grčka, egipatska, slovenska, induska, japanska, astečka, polinežanska i druge. Svaki od dvanaest odeljaka ima sopstvenu mapu na kojoj su ilustrovani najvažniji bogovi, heroji, fantastična bića i druge značajne figure jedne od 12 mitologija. Atlas na duhovit način prikazuje neke od čuvenih mitskih priča velikih drevnih civilizacija, i kao takav, idealan je poklon za svako radoznalo dete. 

Da biste zakoračili u dvanaest čarobnih mitoloških svetova potrebna vam je samo mapa. 
Međutim, mape u Atlasu mitova su posebne jer prikazuju kako su različite kulture tumačile svet. Jedni su ga zamišljali kao džinovsko drvo, drugi kao planinu, a neki su verovali, da se život odvija na oklopu ogromne kornjače. Knjiga otkriva čitavo carstvo ideja – i sve su fascinantne. Na putu oko sveta, čitaoci upoznaju nezaboravna božanstva, čudovišta, junake, varalice i fantastična bića.

Tijago de Morais je mladi pisac i ilustrator. Odrastao je u Brazilu, gde je sa 16 godina počeo da ilustruje za lokalne novine, a nakon fakulteta seli se u London zajedno sa suprugom Anom. Dobio je nekoliko nagrada za svoje ilustracije.

Нема коментара:

Постави коментар