петак, 26. октобар 2018.

KRPEŽ - kapitalizam i depresija

Ponedeljak, 29. oktobar, 17.15 - 20.15h
KC Rex, Hilandarska 7

Probni razgovorni i radni susret pod naslovom "KRPEŽ: kapitalizam i depresija"

U prostorijama KC Rex održano je tokom leta nekoliko konsultativnih susreta na temu: kako i zašto govoriti javno o depresiji, njenim različitim uzrocima, formama, terapijama, ishodima? Postavljano je pitanje ima li depresiji kao bolesti savremenog društva sistemskog leka, obzirom na očigledno postojanje sistemskih uslova njenog nastanka i razvoja. 


Sa druge strane, na inicijativu umetnice Vahide Ramujkić, u poslednje dve godine organizovane se večeri zajedničkog krpljenja odevnih i drugih tekstilnih predmeta. Zamišljeni kao mesta susreta pri reparaciji i renovaciji onoga što se u današnjem potrošačkom društvu često smatra lako zamenjivim ili uopšte nevrednim ulaganja pažnje ili truda radi povratka u funkcionalno stanje, "krpadžijski susreti" su funkcionisali kao mesta razmene mišljenja i iskustava koja mehanizmi potrošačkog društva spontano destruiraju ili bespoštedno komercijalizuju. 


U interakciji ove dve diskusione i reanimacione inicijative i prakse, tražićemo odgovore na pitanje kako pristupiti, eventualno restauirati ili regenerisati pojedinačne ili grupne poglede na sve nestabilniji i nepouzdaniji svet i naše mesto u njemu.

Opširnije na fejsbuk najavi KRPEŽ: kapitalizam i depresija
i na sajtu rex.b92.net

Нема коментара:

Постави коментар