среда, 17. октобар 2018.

НАРОДНО ПОЗОРИШТЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ИЗ БАЊАЛУКЕ ГОСТУЈЕ У НАРОДНОМ ПОЗОРИШТУ У БЕОГРАДУ




Народно позориште Републике Српске из Бањалуке, 20. октобра 2018. године, од 20:30 часова, гостоваће у Народном позоришту у Београду на Сцени „Раша Плаовић“ са представом „Наши дани“ коју је по тексту Жељка Стјепановића режирао Југ Радивојевић.


Аутор Жељкo Стјепановић написао је: 

Наши дани су настали као моја унутрашња борба са самим собом. Једна половина мене говорила ми је да би требало да одем из ове несрећне и неуређене земље. Несрећне због рата, неуређене због лоших политика које су нас довеле на руб егзистенције. Земља у којој ако не знате да се „сналазите“, углавном на штету другог, уколико немате неког или сами нисте на „положају“, тонете. 

Друга половина мене говорила ми је да треба да останем и да се боримо да не потонемо сви заједно. И тако, у тој унутрашњој борби, пролазе Моји дани, у покушају да самом себи објасним шта нам се то дешава.“


Наслов комада инспирисан је песмом Владислава Петковића Диса „Наши дани“.

У представи играју: Наташа Перић, Никола Ерцег, Горан Јокић, Ведрана Мачковић, Гордана Милиновић, Маја Вујановић, Љубиша Савановић, Миљка Брђанин, Бојан Колопић, Рок Радиша, Раденка Шева, Данило Керкез, Жељко Еркић, Огњен Копуз, Драгослав Медојевић, Владимир Ђорђевић.

Поред аутора текста Жељка Стјепановића и  редитеља Југа Радивојевића,  ауторски тим чине и сценографкиња Драгана Пурковић Мацан , костимографкиња Јелена Видовић, сценски покрет је урадила Миљка Брђанин, лектори су Милорад Телебак и Наташа Кецман.

Представа је праизведбу имала 3. марта 2018. године у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци.

Нема коментара:

Постави коментар