уторак, 23. октобар 2018.

Igor Bergler uskoro na Sajmu knjiga

Igor Bergler, rumunski autor intrigantnog bestselera Izgubljena Bibilija biće specijalni gost Sajma knjiga na štandu Vulkan izdavaštva 26. i 27. oktobra u Hali 1 beogradskog sajma. Bergler će oba dana od 18 h potpisivati knjigu i davati intervjue svim ljubiteljima pisane reči.

O popularnosti Izgubljene Biblije, govori činjenica da je u pitanju najprodavanija knjiga u Rumuniji u poslednjih 20 godina – za godinu dana, prodato je više od 100.000 primeraka.
Pravo na objavljivanje prvog romana Igora Berglera kupio je španski izdavač Ediciones B, deo najveće i najpoznatije izdavačke kuće na svetu Penguin-Random House sa sedištem u Njujorku. Ovim su prevod i distribucija Izgubljene Biblije omogućeni u Španiji, Meksiku, Čileu, Kolumbiji, Argentini, Paragvaju, Urugvaju, Venecueli, Peruu, Ekvadoru, Boliviji, Kostariki i Panami. Krajem prošle godine prava na najprodavaniji roman kupila je i La Nave di Teseo, izdavačka kuća čiji je osnivač  Umberto Eko. Knjiga je trenutno bestseler u Italiji, a pojavila se i na London Book Fest-u. Za kratko vreme postigla je neverovatan uspeh i postala prva knjiga u istoriji rumunske literature koja je osvojila ceo svet.
 

Izvanredni triler Izgubljena Biblija je dinamičan, pun zapleta i preokreta, što čini knjigu još zanimljivijom. U pitanju je roman koji je jedinstven kako u rumunskoj tako i u svetskoj literaturi.

Radnja Berglerovog romana odvija se u Segešvaru, gde se održava konferencija najpoznatijih svetskih istoričara kojoj prisustvuje profesor Čarls Bejker. Međutim, nezvaničan razlog njegovog dolaska u rodno mesto princa tame, ozloglašenog grofa Drakule, jeste da razotkrije dugo skrivanu porodičnu tajnu. Ipak, moraće da promeni planove kada ga lokalna policija pozove da pomogne u rešavanju neobičnog ubistva. Od srca Transilvanije i Praga, preko Londona i Vašingtona pa sve do Bolonje, prošlost i sadašnjost prepliću se u lavirintu misterija sazdanom od drevne legende o Drakulinom maču i monahu koji je prodao dušu đavolu. Da li će profesor Čarls uspeti da razotkrije najveću zaveru svih vremena i stane na put moćnoj tajnoj organizaciji koja kontroliše vlade, medije i internet, saznaćete u romanu koji je osvojio srca ljubitelja trilera širom sveta.

Igor Bergler rođen je 1970. godine u Rumuniji. Detinjstvo je proveo u Temišvaru, okružen velikom porodicom u kojoj se govorilo nekoliko jezika. Ovaj poliglota oduvek je maštao o kinematografiji. Studirao je filmsku režiju, scenario i teoriju filma, prvo u Bukureštu, a zatim i u Berlinu. Od 12 filmova za koje potpisuje scenario i režiju, dva su prvi filmovi snimljeni u privatnoj produkciji u Rumuniji nakon pada komunizma. Iako ima mnogo omiljenih pisaca, izdvaja Džojsa i Fuentesa kao najdraže, ali odmah uz njih dodaje Borhesa i Danila Kiša. Strastveno navija za fudbalski klub Juventus, obožava svog mačka Ferdinanda, a najdraži intelektualac mu je Umberto Eko.

Нема коментара:

Постави коментар