среда, 17. октобар 2018.

Slatka fantazija za najmlađe: Zmaj sa čokoladnim srcem

 

Hrabrost i čokolada – glavni su sastojci ove knjige

 

Vulkančić predstavlja čokoladnu fantaziju koju će najmlađi čitaoci obožavati! Zmaj sa čokoladnim srcem autorke Stefani Berdžis Samfajr slatka je i neobična priča koja se čita u jednom dahu. 

Glavna junakinja, hrabra mlada zmajica Aventurina želi da dokaže roditeljima da je dovoljno odrasla da izađe iz pećine tako što će uhvatiti najopasniji plen – čoveka. 
Međutim, stvari se neće odvijati baš po planu mlade zmajice. Kada je njen plen prevari i nagovori da popije začaranu toplu čokoladu, sve će se promeniti. Aventurina će se probuditi u telu male, nežne devojčice sa tupim zubićima i bez kandži pomoću kojih bi mogla da se odbrani. Ali upravo tada, otkriće svoju novu strast, a to je čokolada. 

Divlja i neoprezna Aventurina napraviće potpuni haos u gradu ali i u domovima čitalaca. U potrazi za pravim prijateljstvom otkiće da slatka čokolada nosi gorak ukus izdaje i prevare, kao i mnoge stvari u životu koje se naizgled čine bezazlenim. Kako će se mlada zmajica snaći u gradu ljudi i izboriti sa svim preprekama, svi ljubitelji dobre fantazije saznaće u ovom neobičnom, pozitivnom, dinamičnom i pre svega poučnom romanu. 

O popularnosti Zmaja sa čokoladnim srcem govori činjenica da roman samo niže nagrade, a u nekim zemljama je već i rasprodat. Neke od nagrada koje je roman osvojio su: 

A 2018 Cybil Award Winner for Elementary/Middle Grade Speculative Fiction
A VOYA Top Shelf Fiction Award Winner
A 2017 Locus Recommended Reading List selection
A UK Summer Reading Challenge selection
A The Week Junior Book of the Week
An Amazon Best Book of the Month for June 2017
A Scholastic Brilliant Book for Summer 2017
A Bank Street College of Education Best Children’s Book of the Year

Autorka brojnih avanturističkih romana za decu, Stefani Berdžis Samfajr odrasla je u Americi, a danas živi u Velsu sa svojim mužem, takođe piscem, i njihovo dvoje dece. Osim romana za decu, objavila je i nekoliko istorijskih romana za odrasle.

Нема коментара:

Постави коментар