понедељак, 15. октобар 2018.

DANI SMILJANE MANDUKIĆ 2018 U BITEF TEATRU

Manifestacija i projekat Dani Smiljane Mandukić u produkciji i organizaciji Udruženja Umetnička Utopija pokrenut je 2017 godine i nastavljen 2018 godine sa ciljem da se javnosti u Srbiji bliže predstavi život i delo ove umetnice.


Smiljana Mandukić bila JE istaknuta balerina, pedagoškinja, koreografkinja i jedna od pokretačica savremene igre u Srbiji. Rođena je 1908. u Beču, a u Beogradu umrla 1992, nakon bogate igračke i koreografske karijere. Osnivačica je Beogradskog savremenog baleta Smiljane Mandukić.

Manifestacija i projekat Dani Smiljane Mandukić je važan za sve aktere izvođačkih umetnosti, potreban pre svega zbog edukacije novih naraštaja o ličnosti i delu ove važne koreografkinje, ali i zbog arhiviranja, digitalizovanja i čuvanja od zaborava važnog segmenta istorije i tradicije srpske umetničke igre, kao i zbog vidljivosti i podrške aktuelnim i budućim domaćim umetnicima, igračima i koreografima savremene igre.
Cilj projekta je podsećanje na život i delo Smilje Mandukić, na njenu ulogu i značaj u etabliranju savremene igre kod nas, ali i preispitivanje i kritički osvrt na položaj i situaciju savremene igre u Srbiji u XX veku, na situaciju savremenih i samostalnih umetnika iz oblasti plesa onda i sad.




Sreda 17. oktobar
BITEF teatar
20:00
,,Telo pamti”
Premijera predstave Hleb Teatra
Koncept, dramaturgija i režija: Sanja Krsmanovic Tasic
Igraju: Nemanja Bošković, Helena Ćelap, Jovana Mihić, Sara Tasić
Koktel otvaranja

BITEF teatar
20:00
,,Prostor za revoluciju”

Subota, 20. oktobar
Predstava BITEF teatra
Koncept i koreografija: Isidora Stanišić
Igrači/ce Bitef Dens kompanije: Ana Ignjatović Zagorac, Miona Petrović, Jakša Filipovac, Nataša Gvozdenović, Tamara Pjević, Boris Vidaković i Nikola Živković
Više potražite OVDE-
Nakon predstave biće održan razgovor sa učesnicima
Ulaznice=600 dinara
Za učenike, penzionere i grupe=300 dinara
Rezervacija karata: blagajna@bitef.rs
Nedelja, 21.oktobar
BITEF teatar
19:00 časova
“Soirée à Beba Bee - Večernja kod Bebe Be“
Veče posvećeno sećanju na Smiljanu Mandukić uz umetnički program
Ulaz slobodan


Informacije o programu:
Info.hlebteatar@gmail.com
www.hlebteatar.com

Нема коментара:

Постави коментар