понедељак, 1. октобар 2018.

Ubiti po viđenju: Istinita priča o likvidacije čečenskog teroriste




Ruski  triler film “Ubiti po viđenju” reditelja Aleksandra Aravina beogradskoj publici predstavio je čuveni sineasta Karen Šahnazarov, izvršni producent ovog ostvarenja. 

Film "Ubiti po viđenju" bavi se istinitim događajem iz 2004.- hvatanjem jednog od najvećih terorista u istoriji Ruske federacije Šamila Basajeva. 

Ovaj čečenski terorista odgovoran je za brojne terorističke, kao i opsadu Moskovskog pozorišta i talačku krizu u Beslanu, koja je potresla ceo svet. 


Njihova imena su u ovoj priči promenjena, pa i glavnog negativca i glasi Šamil. Scenario filma zasnovan je na sećanjima direktnih učesnika u složenoj operaciji službe državne bezbednosti (FSB). Film prati operativca Egora (Igor Petrenko) u pokušaju da likvidira zlikovca. Film obiluje atraktivnim alkcionim scenama karakterističnim za ovaj žanr. 


„Imali smo odgovornost prema ljudima koji su te krvave događaje preživeli", pojašnjava Šahnazarov i navodi da su se snimanja odvijala na autentičnim lokacijama Kavkaza, gde se stvarne ratna operacija događala: 

„U filmu su glumili čečenski glumci, to je veoma važan psihološki momenat jer pokazuje da su na neki način saglasni sa onim što je prikazano u filmu. Tražili smo glumce po Čečeniji i Kavkazu i otkrili da tamo ima sjajnih glumaca. Mislim da je postojao izvestan izazov za ečenske glumce u ovom filmu. To je vrlo složena i škakljiva tema za Kavkaz i sama činjenica da su pristali da glume u filmu pokazuje da se na Kavkazu menjaju stvari“

U filmu igraju: Igor Petrenko, Ajub Cingijev, Aleksej Vertkov, reditelj Ivan Šahnazarov, inače sin Karena Šahnazarova, a film je od sinoć u bioskopima.

Reditelj: Aleksandr Aravin.

Scenarista: Aleksei Buzin.

Distributer: „FAME Solutions”.

Žanr: akcija.

Vreme trajanja: sat i 36 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар