четвртак, 11. октобар 2018.

Premijera predstave Not the right leg_Otvoreno pozorište, Cirkusfera i Tri groša




Premijera predstave „Not the right leg“, autorke Danke Sekulović, održaće se na kamernoj sceni velike sale Domu kulture Studentski grad u četvrtak 18. oktobra sa početkom u 20h.


U pitanju je dokumentaristička predstava o rehabilitacionoj terapiji nakon profesionalne povrede cirkuske akrobatkinje Danke Sekulović. Postavlja pitanje da li je povređeno izvođačko telo i dalje funkcionalno izvođačko telo, ispitivajući disfunkcionalnost tela kao habitusa, kao alatke za proizvodnju, njegovim potencijalima za lepotu i grotesku. 

Predstava se služi pozorišnim, cirkuskim, plesnim i lutkarskim jezikom, dosledni se drži za autobiografsku nit, ne plašeći se metateatralnosti. 



Ovo je predstava o nagonu za igrom koji krši ograničenja izvođačke komfor zone. 


„Not the right leg“ je topla, vesela i iskrena predstava za sve generacije. 


Originalnu muziku za predstavu osmislio je i izvodi Branko Džinović, kostimska rešenja ponudila je Senka Radivojević, dok je za izradu scenografije zadužen Karkatag Kolektiv. Lana Rakanović je stvorila lutke, a Slavica Dolašević vodi art direkciju. Predstavu, u koprodukciji Otvorenog pozorišta, Cirkusfere i Tri groša, režirala je Ana Popović.



Autorski tim se zahvaljuje Ministarstvu za kulturu i informisanje Republike Srbije, Domu kulture Studentski grad, Francuskom institutu i projektu Teatroskop, Princ Klaus fondu, kao i mnogim kolegama sa nezavisne scene za nesebičnu podršku. 


Prva repriza odigraće se sutradan, u petak 19. oktobra  u 20h.


Ulaz na premijerno izvođenje je slobodan uz rezervaciju, a za prvu reprizu karte su u prodaji po ceni od 200rsd.

Нема коментара:

Постави коментар