уторак, 2. октобар 2018.

NE PREPORUČUJE SE MALOLETNIMA: IZLOŽBA „TU SAM“




Izložba „Tu sam“  Ivana Divana  ispituje složene odnose između umetnosti i mogućnosti uspeha i popularnosti. Izložba prati umetnikovo duboko interesovanje za razliku i sličnosti nas i svetski poznatih ličnosti.

Izloženi primerci su odlivci originalnih delova tela te se ne preporučuje mlađima od 18 godina. Čarls Bukovski, Bred Pit, Madona, Selma Hajek su samo neka od imena koja će stajati iza ovih eksponata.



On simbolično predstavlja jednakost ljudske civilizacije delovima tela. Umetnik se kroz poređenje gotovo identičnih ekstremiteta poznatih ličnosti i onih koji to nisu bavi komplikovanim pitanjem ljudske samopercepcije. Koliko dobro poznajemo svoje mogućnosti i gde su naše granice - zapravo je pitanje koje se prirodno javlja izlaganjem fizičkih dokaza jednakosti. U kojoj meri mi kreiramo našu stvarnost i koji x faktor poseduju zvezde iza kulisa?

Izložba se otvara 13. (Resavska 22) i traje do 23. oktobra 2018.

Ivan Divan je umetnik mlađe generacije, najpre poznat po uspešnoj izložbi ,,Savremeni Leševi'' - realizovanoj 2016. godine u beogradskoj galeriji „Štab“.

Нема коментара:

Постави коментар