среда, 30. октобар 2019.

Sajmon le Bon na izložbi Vuka Vidora: 20.000 dana na Zemlji




Dvadesetdevetog oktobra 2019. godine navršiće se dvadesethiljaditi dan Vuka Vidora na Zemlji. Sa planete Zemlje, a pravo iz Rija, gladan poput vuka, sa suprugom Jasmin stigao je frontmen nooromantičke grupe „Djuran Djuran.“


Na prvom spratu Muzeja grada Beograda u petnaest sala predstavljeno je više od stotinak radova koji obuhvataju period od više od dvadesetpet godina stvaralaštva.

Izložbe je 29. oktobra do 1. decembra 2019. godine.

Vuk Vidor je rođen 1965. godine u Beogradu. Diplomirao je na Ecole d’Architecture de Paris, u Francuskoj. Učestvovao je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama širom sveta. Galerije koje ga zastupaju su u Parizu, Los Andjelosu, Briselu i Šangaju, a njegovi radovi deo značajnih galerijskih i privatnih kolekcija.

Od 2012- 2014. godine bio je direktor Srpskog kulturnog centra u Parizu. Autor je brojnih reklama i muzičkih spotova u Srbiji i Francuskoj kao i dizajner omota albuma brojnih istaknutih jugoslovenskih bendova osamdesetih i devedesetih godina XX veka.
Radio je scenografije za izložbe i pozorišne predsatve u Parizu. Bio je art direktor kampanje i ceremonije ponovnog otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu 2018. godine. Živi i radi u Parizu i Beogradu.


Нема коментара:

Постави коментар