петак, 19. април 2019.

Концерт „Le Secret“


Свечана сала Скупштине Града,  Драгослава Јовановића 2
Среда 24. април у 20.00

На концерту у Свечаној сали Скупштине града наступиће лирско-колоратурни сопран Ана Цветковић заједно са уметничким сарадником, пијанистом Владимиром Стојнићем. Програм под називом Le Secret чине соло песме периода романтизма и импресионизма.

Ана Цветковић је лирско-колоратурни сопран. На Факултету музичке уметности у Београду је дипломирала соло-певање у класама Гордане Јевтовић-Минов и Анете Илић и завршила спрецијализацију код Николе Мијаловића. Магистрирала је у Бечу (MUK) и била стипендиста CEE Musiktheater који подржава образовање најбољих младих оперских талената североисточне Европе. Професионални деби је остварила у Јапану (2011) у улози Микаеле.

Владимир Стојнић (Београд) je завршио теоретски и инструментални одсек – клавир у класи проф. Марте Шурев у MШ Јосип Славенски. Дипломирао је на ФМУ у Београду у класи проф. Јасмине Гавриловић. Током студија освојио је медаље на такмичењу Maria Kanals у Барселони, био је финалиста такмичења Alessandro Casagrande у Тернију (Италија) и добитник Октобарске награде за студентска достигнућа 1986. године
.

Више о концерту прочитајте овде.
 

Улаз је слободан.

Нема коментара:

Постави коментар