среда, 10. април 2019.

Bella Technika, premijerno na Mikser festivalu 2019!





Bella Technika na jubilarnom desetom Mikser festivalu 25. maja, premijerno izvođenje albuma prvenca „Section“, Dorćol Platz u 21h!
 
Bojan Drobac – Bambi i Milorad Ristić – Miki iz nekadašnje beogradske grupe Darkwood Dub dve godine su u „strogoj tajnosti” pripremali album „Section“ , koji se odmah po objavljivanju 13. marta, kandidovao za jedan od najboljih regionalnih album klupske muzike 2019. Saradnja sa sopranom Katarinom Jovanović, istinskom divom evropskih, operskih scena, dala je nesvakidašnji rezultat. Uz Bellu Techniku se, naime ozbiljno pleše!
 
Album „Section“ predstavlja smislenu celinu electrobeat forme sedamdesetih, ispreplitane dubom, rockom, sa primesama psihodelije i fuzijom različitih uticaja i jednako zastupljenim chillout i ritmički naglašenim dance podtonom osamdesetih.
 
Osam pesama ujedno je i osam poglavlja u kojima se mogu pronaći obrisi i elementi kroz koje su Drobac i Ristić dali domaći zadatak velikanima plesnog podijuma, ali nisu iz fokusa izgubili narativ na kojem planiraju da grade buduću prepoznatljivost Belle Technike. 
 
Za miks i koprodukciju su bili zaduženi Seth Manchester (The Body, Daughters, Javelin) i dobitnik Grammy nagrade Emery Dobyns (Suzanne Vega, Patti Smith, Antony & The Johnsons, Battles, Travis) u studiju Machines with Magnets (Providence, RI, USA). Mastering je obavio Jon Lemon, poznat po radu sa imenima kao što su Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins, Jennifer Lopez, Depeche Mode, Pink Floyd i drugi. Vizuelno rešenje omota osmislio je Bambi uz Dejva Konopku, basistu i art direktora cenjenog sastava Battles (prema rečima uglednog magazina "Pitchfork", jednog od bitnijih umetnika današnjice). Na snimanju albuma su pored članova benda učestvovali istaknuti gosti iz zemlje i inostranstva: Sonja Lončar (klavijature), Filip Krumes (violina), Emery Dobyns (vokali, klavijature, gitara), Sam Dixon (gitara), Seth Manchester (bas gitara, klavijature) i Lav Bratuša (bubnjevi). 
 
Autorska zrelost i pažljivo birane muzičke teme, besprekorno isproducirane, protkane melodičnom i ambijentalnom zvučnošću, uz opsesiju retkim i opskurnim sintisajzerima, glavne su komponente koje će presuditi u korist Belle Technike kada je u pitanju pozicioniranje na muzičkoj sceni i proboj ovog potpuno novog i drugačijeg autorskog rada.
 
Mikser vas poziva da svi zajedno proslavimo “Dan mladosti”, uz dobar zvuk i sjajnu atmosferu koju vam garantuju Bella Technika i Mikser festival, na Dorćol Platzu 25. maja u 21h! 
 
Ulaz na koncert je slobodan!

Нема коментара:

Постави коментар