среда, 17. април 2019.

Промоција књиге Николе Костандиновића „Перо и миш“Промоција књиге цртежа уметника и члана УНС-а Николе Костандиновића „Перо и миш“ одржаће се у четвртак 18. априла у 19 часова у Кући Ђуре Јакшића (Скадарска 34, Београд).


Аутор: В.Н. Извор: УНСО књизи коју чине илустрације, цртежи, стрипови, колажи и карикатуре на промоцији ће осим аутора говорити политиколог и публициста Љубомир Кљакић, историчар и професор на Филозофском факултету у Београду Милан Ристовић и графички дизајнер и уметник Слободан Ивков.

Према речима Милана Ристовића Костандиновићеви графички радови „разнородни по тематици, техници, порукама, који до нас стижу читаве четири деценије, на једној страни показују његову уметничку особеност, на другој упорност или боље речено, тврдоглавост да о своме времену, окружењу, политици, свакодневици, говори на начин који је некада благо ироничан, али када је потребно горак и саркастичан“.

Никола Костандиновић је од 2002. године графички дизајнер недељника „Просветни преглед“. Од 1974. године објављивао је карикатуре, илустрације и стрипове у листовима „Полет“, „Младина“, „Младост“, „Студент“, „НИН“, „Борба“, „Политика“ и другима. Био је графички уредник више листова, часописа и издавачких кућа.

Нема коментара:

Постави коментар