среда, 10. април 2019.

Филмови уметника - artRESOLUTION



Дворана Културног центра Београда Коларчева 6 
 
Филмови уметника - artRESOLUTION – разговори, видео и филмске пројекције
Петак,12. април од 12.00 до 22.00
Улаз слободан 
 
После деценије учешћа у развијању пројекта Међународни филм уметника / Artists Film International, који је покренула галерија Вајтчапел из Лондона са значајнијим музејима и галеријама у свету у области продукције филмова и видеа чији су аутори уметници, галерија Podroom КЦБ, која у фокусу свог програма има покретне слике, у сарадњи са Кинетик Колективом организује једнодневни програм у Дворани Културног центра Београда. Програм се састоји од видео и филмских пројекција и разговора различитих формата на тему сагледавања филма уметника, његових позиција у свету кинематографије и савремене уметности као и стварању видео архива и раду са њима уз осврт на видео продукцију у региону. 
 
У том смислу, artRESOLUTION је шири оквир у коме се настоји на сагледавању различитих аспеката покретне слике, као и платформа за проширење појма историје и праксе савремене уметничке продукције у овој области. Унутар медијских формата, степен видљивости детаља у аналогној и дигиталној слици тзв.резолуција, конкретна је опсесија епохе засићене масовном употребом и брзим развојем нове технологије, док artRESOLUTION позива на промишљање последица и утицаја развоја технологије на уметничку праксу. 
 
Посебан део програма и простора фоајеа биће посвећен најмлађим посетиоцима, за које ће бити приређен програм анимираних филмова одабран делимично и из Колекције Октобарски салон.
 
Ауторке програма: Зорана Ђаковић Миннити, координаторка програма галерије Podroom и Милица Лапчевић, новинарка и уметница (Арттерор/Кинетик Колектив) Више о програму прочитајте овде.
 
Реализацију програма подржали су Град Београд-Секретаријат за културу, Филмски центар Србије и Министарство културе и информисања Републике Србије
Галерије Културног центра Београда су отворене сваког дана од 12:00 до 20:00, сем недељом, државним и верским празницима. 
 
Програм галерија подржавају Град Београд — Секретаријат за културу и Министарство културе и информисања Републике Србије.

Нема коментара:

Постави коментар