уторак, 9. април 2019.

Satirični i duhoviti eseji u knjizi Kako sam putovao s lososom

Kako sam putovao s lososom, zbirka duhovitih eseja, nastala je iz pera jednog od najboljih pisaca savremenog doba Umberta Eka. U knjizi parodija, satira i razigranih eseja napisanih u poslednjih trideset godina Eko vodi čitaoce u vrcavu šetnju po apsurdnostima modernog života.
U knjizi Kako sam putovao s lososom majstor za nesvakidašnje situacije otkriva čitaocima kako preživeti birokratske zavrzlame, izbeći zarazne bolesti, kako putovati s lososom, odabrati pravo zanimanje, kao i mnoge druge životne dileme. Autor nas vodi kroz šumu našeg vremena, svestan da život teče uglavnom između malih stvari, slučajnih susreta i sitnih problema. Hamletske dileme i pitanja o postojanju zauzimaju samo delić naših života, iako su jedino što je suštinski važno.
Jedan od najznačajnijih mislilaca savremenog doba Umberto Eko rođen je u Alesandriji, u italijanskoj provinciji Pijemont. Bio je italijanski pisac, filozof, esejista, lingvista i redovni profesor semiotike na Univerzitetu u Bolonji. Slavu je stekao romanom Ime ruže (Il nome della rosa, 1980), ali i ostali njegovi romani naišli su na sjajan prijem, kako kod publike širom sveta, tako i kod kritike. Vulkan izdavaštvo prethodno je objavilo mnoga dela Umberta Eka, među kojima su: Ostrvo dana pređašnjeg, Baudolino, Tajanstveni plamen kraljice Loane, Nulti broj i Praško groblje.

Нема коментара:

Постави коментар