понедељак, 7. октобар 2019.

ALEKSEJ ARHIPOVSKI GENIJE RUSKE BALALAJKE PRVI PUT U BEOGRADU


07. DECEMBAR
KOMBANK DVORANA


Prvi put u Beogradu 7. decembra u 20h biće održan koncert virtuoza na balalajci iz Rusije Alekseja Arhipovskog. Blistavo, očaravajuće, eksplozivno i emotivno – sve se to može reći o njegovom izvođenju, o njegovoj fenomenalnoj muzici!

Ruskog muzičara na balalajci često porede sa Paganinijem ili Hendriksom. On je kao i oni preokrenuo muzičko shvatanje slušalaca, otkrivši nove mogućnosti balalajke. Arhipovski je stvorio nov način sviranja na ruskom narodnom instrumentu, objedinio je autentični manir izvođenja sa sopstvenim metodama.

Njegova otkrića i fenomenalan rezultat muzičkih eksperimenata obezbedili su umetniku pune sale pažljivih slušalaca i nastupe koji gledaoci pamte čitav život.

Aleksej Arhipovski je svoju strast prema muzici nasledio od oca koji je u detinjstvu svirao harmoniku. Sa 9 godina Aleksej je upisao muzičku školu, odsek balalajka, a već je na kraju imao prvi solistički koncert. Tada su na jugu Rusije, u mestu gde se rodio, shvatili da je zvezda rođena. On je dugo bio član najpoznatijih ruskih ansambala, a od 2002. je započeo solističku karijeru. Upravo tada je on krenuo u potragu za sopstvenim zvučanjem, posebnim stilom i uspeo je u tome.

Aleksej Arhipovski smatra da je balalajka riznica tajni i zagonetki. On ne prestaje da ih odgoneta i da beskonačno zadivljuje svoju zahvalnu publiku novim idejama i otkrićima. Mnogi slušaoci i profesionalci ga nazivaju čarobnjakom, maestrom zbog njegove magične muzike. Publika pažljivo osluškuje svaku njegovu notu, divi se svakog momenta njegovom izvođenju i sa nestrpljenjem iščekuje nove obrte u umetnikovim arijama.

„Ne smatram da sam tipičan muzičar koji svira balalajku...I prema balalajci se ne odnosim kao prema ruskom narodnom instrumentu, nego kao prema instrumentu na kom je moguće izvesti bilo koju melodiju“ – priznaje umetnik.

„Sve je moguće“, upravo sa tom idejom Aleksej Arhipovski je postao rado viđen gost na mnogim festivalima klasične, etno, narodne i džez muzike u svim svetskim dvoranama: u SAD-u, Kini, Južnoj Koreji, Nemačkoj, Francuskoj, Španiji.

I svaki put njegovi slušaoci potvrđuju da se Aleksej Arhipovski ne uklapa ni u kakve kalupe, da je njegovo izvođenje neponovljiva improvizacija, a njegov talenat oduševljava. 


-KARTE ZA KONCERT VIRTUOZA NA BALALAJCI SU U PRODAJI NA BLAGAJNI KOMBANK DVORANE I SVIM PRODAJNIM MESTIMA TICKETSA-

Нема коментара:

Постави коментар