субота, 26. октобар 2019.

Moja-Sanja Sremac




Kada? 29.10.-9.11.2019.
Gde? Mala galerija ULUPUDS, Uzun Mirkova 12


    Da li ste se ikada zapitali zašto imate svoju omiljenu šolju kod kuće ili na poslu? 

Zašto svoju šolju čuvamo kao  četkicu za zube i mnogo nas nervira kada iz "naše ljubimice " neko drugi pije?  

     Ako želite da dopunite svoju kolekciju ,da obradujete nekom novom šoljom sebe ili dragu osobu, pravo mesto je  izložba " MOJA " Sanje Sremac koja se održava u Maloj galeriji ULUPUDS . Sanje se i ovoga puta vešto  igrala i eksperimentisala sa formama ( šolje, čajnici, pehari, čašice, servisi, tacne,kašike... ), bojama i kontrastima ( tirkiz-belo,crveno - crno,braon -narandžasta,crno-belo... ) , materijalima ( keramika, drvo, pesak,porcelan,staklo... ) , dimenzijama... Ovoj izložbi su svakako doprineli   elementi za postavku od keramike i drveta ( postamenti, držači, nosači i ramovi  ) koje je Sanja napravila za ovu priliku i naravno pesak koji je postao sastavni deo svih njenih prostornih i podnih instalacija. Koliko je mašte ,kreativnosti ,duhovitosti i pozitivne energije ugradila u ove čarobne predmete - skulpture , uverićete se dok ih budete gledali i naravno pili omiljenu kafu ili čaj iz njih.

Maja Škaljac - Stanošević, istoričar umetnosti



SANJA    SREMAC    je vizuelna umetnica koja se bavi keramikom u obliku posuda, skulptura i instalacija, spaja klasične i savremene stvaralačke prakse . Rodjena 1969. godine u Beogradu. Završila srednju dizajnersku školu. Diplomirala na FPUD-u na odseku keramika i staklo. Samostalni umetnik, član ULUS-a i ULUPUDS-a. Izlaže od 1992. godine, preko dvesta  žiriranih grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovala na brojnim kolonijama, radionicama i festivalima. Radovi joj se nalaze u privatnim zbirkama i ustanovama kulture. Do sada je priredila 12 samostalnih izložbi. 

Pored keramike bavi se digitalnim umetnostima, vodi likovnu radionicu ,,Glinardina'' za decu i odrasle. Živi i radi u Beogradu. 



Nagrade:


  • Dobitnik godišnjih nagrada ULUPUDS-a za stvaralaštvo 1998, 2000, 2002, 2011, 2014 i 2015. god.
  • 19. Bijenale keramike Beograd 2017.  Galerija RTS Plaketa za skulpturu ''Protista''
  • Mini FORMArt 2016.  Noćna galerija Petak      I nagrada za skulpturu ''Otcepljenje''
  • XXV IZLOŽBA MALOG FORMATA  2016.  Kulturni centar Šabac      I nagrada za skulpture  ''Logoreja i Veza''
  • Žene slikari 2014. Centar za kulturu Majdanpek      I nagrada za skulpturu ''Klijalice''
  • III Međunarodna izložba UMETNOST U MINIJATURI 2012.  Centar za kulturu   Majdanpek      I nagrada za keramiku-skulpturu ''Symbiosis''
  • 18 Mini art beogradska scena 2011.  Galerija Singidunu     I nagrada temackog dela izložbe Mikro natura za kompozicija ''Genesis''


Нема коментара:

Постави коментар