уторак, 01. октобар 2019.

BRODVEJSKE VRAGOLIJE NA TERAZIJAMA

Danas je u Pozorištu na Terazijama održana konferencija za novinare povodom premijere mjuzikla BRODVEJSKE VRAGOLIJE (The Drowsy Chaperone) u režiji Nebojše Bradića, koja će se održati u subotu 05. oktobra.

Aleksandar Đaja, direktor Pozorišta na Terazijama, predstavio je novinarima učesnike predstave i istakao da premijerom ovog mjuzikla zvanično počinje jubilarna 70. sezona jedinog muzičkog teatra kod nas. On je istakao da je siguran da je pred nama još jedan uspešan, veseo i razgaljujući komad koji nam je svima neophodan u ovim vremenima.

Reditelj Nebojša Bradić, kome je ovo prva saradnja sa Pozorištem na Terazijama, rekao je da je ova predstava bila izazov u različitim disciplinama i da nije tipično brodvejska jer je u isto vreme i priča o mjuziklu i njegovim zlatnim pravilima.

Kostimograf Marina Medenica rekla je novinarima da je za potrebe ove predstave sašiveno oko 160 kostima i da je proces rada, sa kraćom letnjom pauzom, trajao skoro šest meseci. Ona je podsetila na nepostojanje specifičnih pozorišnih zanata, koji su bili neophodni za rad na ovoj predstavi, ali da je okupljen tim koji je odgovorio svim zahtevima.

Svetislav Bule Goncić, jedan od protagonista u predstavi, podsetio je da je skoro 32 godine prisutan u Pozorištu na Terazijama i da mu je  neizmerno drago što je deo  70-godišnjeg puta ove kuće a da su BRODVEJSKE VRAGOLIJE samo nastavak uspešne priče. 

“Ovo je jedino pozorište koje je moglo tada, ali i sada da pravi muzičke predstave i imamo sreće da slavimo 70 godina!”

Slaven Došlo, koji u Pozorištu na Terazijama igra u mjuziklima “Fantom iz Opere” i “Glavo luda”, rekao je da je u ovoj predstavi stavljen pred nove izazove i da je proces bio vrlo zahtevan. Glumica Ivana Popović Ilijin dodala je da je ova predstava podigla standard u izvođenju i da publiku očekuje vrlo duhovit ali izvođački prezahtevan komad. Prvakinja pozorišta Jelena Jovičić izjavila je da je 2007. godine sasvim slučajno gledala ovu predstavu na Brodveju, i da joj je neizmerno drago što je nakon 12 godina deo ansambla mjuzikla koji je na nju ostavio utisak. Miloš Đorđević, glumac nacionalnog teatra, priznao je da mu je bila želja da igra u mjuziklu i da mu se nakon 20 godina iskustva u dramskim predstavama, ta želja sada i ostvarila. 

“Najteže je učiniti da sve izgleda tako lako, a zapravo je izuzetno teško!”

Pretpremijera predstave je 04. oktobra, a reprize 08. i 17. oktobra.

Autorski tim čine i: Slobodan Obradović (prevod i prepev songova), Milan Nedeljković (orkestracija), Vesna Šouc (dirigent), Milica Cerović (koreograf), Miodrag Tabački (scenograf). U predstavi igraju: Svetislav Bule Goncić, Ivana Popović Ilijin, Slaven Došlo, Jelena Jovičić, Miloš Đorđević, Valentina Pavličić, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Mitra Mladenović, Žarko Stepanov, Milan Tubić, Danijel Korša, Bojana Simeon/ Biljana Peković i Ljubiša Dinčić. Učestvuje i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.


БРОДВЕЈСКЕ ВРАГОЛИЈЕ
(The Drowsy Chaperone)


Музика и стихови Lisa Lambert, Greg Morisson
Либрето Bob Martin, Don McKellar
Оркестрација Larry Blank


Режија: Небојша Брадић
Превод и препев сонгова:  Слободан Обрадовић
Оркестрација: Милан Недељковић
Диригент: Весна Шоуц
Сценограф: Миодраг Табачки
Костимограф: Марина Меденица
Кореограф: Милица Церовић
Лектор: Љиљана Мркић Поповић


УЛОГЕ:

Човек у фотељи Светислав Буле Гонцић
Џенет Ван де Граф Ивана Поповић Илијин
Роберт Мартин Славен Дошло
Драузи, мамурна дружбеница Јелена Јовичић
Алдолфо Милош Ђорђевић
Гђа Тотендејл Валентина Павличић
Андерлинг Мирољуб Турајлија
Гдин Фелдциг Душко Радовић
Кити Митра Младеновић
Џорџ Жарко Степанов
Гангстери Милан Тубић и Данијел Корша
Авијатичарка Трикси Бојана Симеон

Учествују балет, хор и оркестар Позоришта на Теразијама

Организатор: Мирјана Заложник
Инспицијент: Јелена Николић
Суфлер: Горан Томић


Сезона 2018/2019
286. премијераНема коментара:

Постави коментар