петак, 25. октобар 2019.

Загребачко казалиште младих 28. октобра гостује на Великој сцени са представом „Чрна мати земла“




У оквиру наставка сарадње са Загребачким казалиштем младих (ЗKМ), 28. октобра (19:30) на Великој сцени биће изведена представа „Чрна мати земла“, према књизи Kристиана Новака, у драматизацији Томислава Зајеца и режији Доре Руждјак Подолски.



Kроз причу о ужасима који потресају мало међимурско село у времену око распада бивше државе, ЗKМ-ова представа фокусира се на потресну исповест дечака ухваћеног у мрежу беса, кривице и самоће.



Наиме, Новаков роман 'Чрна мати земла' је прича о успешном младом писцу Матији Доленчецу који стваралачку и љубавну блокаду покушава отклонити досежући сопствену, до амнезије потиснуту причу, ону коју је компензовао измишљањем свих других прича.



Испреплитањем фикције и стварности „Чрна мати земла“ ствара мистериозну атмосферу која служи као савршена позадина за мрачне догађаје који се одвијају пред публиком…




У овој емотивној представи о пријатељству, смрти, издаји и суочавању с прошлошћу,  која је побрала велике успехе и код публике и код критике, као и неколико награда на позоришним фестивалима, играју Адриан Пездирц, Дорис Шарић Kукуљица, Наташа Дорчић, Урша Раукар, Дадо Ћосић, Зоран Чубрило, Наташа Дангубић, Милица Манојловић, Дамир Шабан, Пјер Меничанин...



Kомад је премијерно изведен 1. априла 2017. године.



Биће то треће гостовање овог реномираног загребачког театра у Народном позоришту у Београду, након успешних наступа са представама „Хинкеман” Ернеста Толера у режији Игора Вука Торбице (25.01.2017.) и „Ноћни живот“, према драми Ивана Видића, у режији Паола Мађелија (23.01.2018.).



Гостовање се реализује на основу договора о размени представа између две Kуће започетог 4. децембра 2016. године када је Народно позориште у Загребачком казалишту младих с великим успехом извело Шилерову „Марију Стјуарт“ у режији Милоша Лолића.

Нема коментара:

Постави коментар