уторак, 2. октобар 2018.

XIV KIDS FEST u bioskopu Cine Grand




Ovogodišnji dečiji filmski festival KIDS FEST biće održan u bioskopu Cine Grand od 15. do 21. oktobra , pod sloganom "Moja filmska zvezda".

U okviru XIV KIDS FEST-a, najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da gledaju najzanimljivije filmske premijere animiranih, igranih i dokumentarnih filmova. Veći deo ovih ostvarenja prikazan je na poznatim svetskim festivalima kinematografije za decu, a za potrebe programa KIDS FEST-a biće sinhronizovani na srpski jezik.

Mali heroji su svuda oko nas, a to je dokazao i Vili u filmu "Brzi brzić". Iz Finske i Poljske nam stiže film "Mumini i zimske čarolije" i donosi priču o gostu koji donosi mnoštvo mera i daje pravu čaroliju zimi, a nazvia se Božić. Avanture malog traktora Fergija se nastavljaju u novom nastavku filma “Mali traktor Fergi 3”. Animirani film "Kapetan Morten i kraljica paukova" govori o dečaku koji mora biti smanjen da bi odrastao, a crtać "Cirklin, Koko i divlji nosorog" predstavlja družinu koja zajedno kreće na putovanje koje ih uči da odrastanje nije baš tako jednostavno. Na repertoaru će biti i igrani film "Hozentarus" - priča o jednom Kralju koji je imao sve, sem Hozentaurusa.

"Mali veseljak: brod spasilac" je film koji govori o tome mladom spasilačkom čamcu Elijasu, koji dobija poziv da pređe da radi u Veliku luku. U filmu "Pat i Mat 2" dva prijatelja se suočavaju sa problemima koje su sami stvorili i pokušavaju da ih reše na sve moguće i nemoguće načine. Film koji govori o bezuslovnoj ljubavi između čoveka i psa jeste "Bela i Sebastijan - najbolji prijatelji", ali film koji govori o neobičnom prijateljstvu između čoveka i životinje je avantura "Moj prijatelj žirafa" u kojoj Paterson Peps ima najboljeg prijatelja: Rafa, žirafu.

3D tehnika je nešto što doprinosi kompletnoj filmskoj čaroliji, te se tako i ove godine na KIDS FEST-u mogu pogledati filmovi rađeni u ovoj tehnici. Iz Kanade nam stiže film "Misija Katmandu: Avanture Neli i Sajmona" i donosi priču o istraživaču koji kreće u avanturu, odlučan da dokaže da postoji Jeti. Najmlađa publika će moći da vidi film "Ferdinand 3D", koji je osvojio srca šriom sveta.

Kao i prethodne godine, u okviru KIDS FEST-a tinejdžeri će moći da pogledaju najaktuelnije filmove namenjene njihovom uzrastu - "Aladin 2", "Espen u svetu planinskog kralja", ali i određene filmove koji su preporučeni kako za njih, tako i za decu: "Igračke iz budućnosti" i "Fantastičan dan na planeti Zemlji".

Pored filmskih projekcija, najmlađi posetioci će moći da se zabave sa Brainobrain Serbia, a termini radionica biće svakoga dana od 10h do 14h.

Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FEST-u su ostale iste kao i prethodnih godina, pa će i ove godine biti veoma pristupačne, posebno za grupne posete.

Više informacija o samom festivalu i filmovima možete pronaći na sajtu Cine Granda.

Нема коментара:

Постави коментар