уторак, 03. децембар 2019.

XXI Noć knjige
U petak 13. decembra od 17 sati do ponoći u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi održaće se dvadeset prva regionalna manifestacija Noć knjige. Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja, sjajan gift program.

Na konferenciji za novinare u knjižari Delfi SKC 9. decembra najavljena je XXI Noć knjige, regionalna manifestacija koja će se održati u petak 13. decembra od 17 sati do ponoći u Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

O svim pogodnostima i ekskluzivama koje očekuju čitaoce govorili su Mina Kebin, urednica u Laguni, Vesna Mihailović, direktorka Delfi knjižara, i Uroš Petrović, pisac.
Noć knjige je još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja, sjajan gift program.
Vesna Mihajlović je najavila velike popuste koji će važiti u Noći knjige.


Mina Kebin je najavila ekskluzivnog gosta iz Izraela, Etgara Kereta, koji će predstaviti dve svoje zbirke priča „Iznenada neko pokuca na vrata“ i „Sedam dobrih godina“. Keret će se družiti sa čitaocima u Noći knjige u petak 13. decembra od 17 sati u knjižari „Borislav Pekić“ u Knez Mihailovoj 48 i od 19 sati u knjižari Delfi SKC. U subotu 14. decembra od 17 sati biće upriličen i razgovor sa piscem u knjižari Delfi SKC. Pored autora, govoriće i prevoditeljka Mila Gavrilović.

I ova Noć knjige donosi novitete domaće i svetske književnosti.

Ekskluzivno za Noć knjige Laguna objavljuje novi roman Sofi Kinsele „Božić kod kupoholičarke“, novu knjigu Lusinde Rajli „Anđeosko drvo“, kao i novelu „Poslednja prilika“ tvorca Uvea, Fredrika Bakmana. „Golmanov strah od penala“ je rani roman nobelovca Petera Handkea koji Laguna objavljuje za Noć knjige, kao i posebno izdanje regionalnog bestselera „Kainov ožiljak“ Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića.

Novu knjigu „Zagonetna potraga“ na konferenciji je predstavio i Uroš Petrović i još jednom napomenuo koliko je važno da naučimo decu da čitaju knjige jer je dokazano da rano čitanje donosi 30% većeg uspeha u životu i mnogo bogatiji rečnik.  

„Na ovu knjigu sam naročito ponosan i zbog ilustracija koje je uradio Aleksandra Zolotić. Zagonetke su malo lakše nego što su čitaoci navikli, da bih ohrabrio sve.“
„Golmanov strah od penala“ je rani roman nobelovca Petera Handkea koji Laguna objavljuje za Noć knjige. Bivši golman Jozef Bloh ostaje sada i bez posla na gradilištu. Luta Bečom, provodi dane odlazeći u bioskop, čitajući novine, telefonirajući… Bez ikakvog jasnog motiva ubija bioskopsku blagajnicu, sa kojom je prethodno proveo noć…Uroš Petrović je pripremio novu knjigu za mališane! „Zagonetna potraga“ će vas povesti sa Lantanom i drugim mališanima u vratolomnu i glavolomnu trku za mesto u Domu za domišljatu decu Ludi Šeširdžija, Martovski Zeka i pajac Alfred Kikli! Potrebno je rešiti tridesetak zagonetki, utkanih u otkačeni roman Uroša Petrovića, sa čudesnim ilustracijama Aleksandra Zolotića.


U knjizi „Sapijens“ Juval Noa Harari obuhvata čitavu istoriju čovečanstva, od prvih ljudskih bića pa do radikalnih preokreta na našem razvojnom putu: kognitivne, poljoprivredne i naučnerevolucije. Harari istražuje kako su tokovi istorije oblikovali naša društva, i naše ličnosti. Jesmo li srećniji? Hoćemo li ikada uspeti da se oslobodimo nasleđa? I možemo li išta da uradimo kako bismo uticali na budućnost?

Kao što je knjiga „E, zabole me“ preispitivala našu konvencionalnu mudrost o tome šta nas čini srećnim, tako nova knjiga Marka Mansona „Ma, sve je sjebano preispituje naše pretpostavke o tome šta život čini vrednim življenja. Manson nas podseća da malo o’ladimo, da se ne gnjavimo sitnicama i da se nadamo boljem svetu.
Stiže i novo izdanje regionalnog bestselera „Kainov ožiljak“ Vladimira Kecmanovića i Dejana Stojiljkovića, koji je prvi put objavljen 2014. U ovom posebnom izdanju knjige o misiji Ive Andrića u nacističkoj Nemačkoj nalaze se dve pripovetke koje za svog glavnog junaka imaju Andrića, eseji o njegovoj diplomatskoj karijeri, njegovom odnosu sa Milicom Jovanović i fotografije iz tog perioda.

Posebno izdanje prvog romana legendarnog Terija Pračeta „Narod iz Tepiha sadrži autorov predgovor, ilustracije Marka Biča i bonus priču. U Tepihu žive raznorazna plemena i narodi, i tamo upravo sada nastaje priča o Grozi, koja seje pustoš po Tepihu, o krtarima žednim moći i o dva brata koja kreću u pustolovinu nad pustolovinama.

Popusti na Lagunina izdanja:za kupovinu jedne knjige biće 25%,za dve knjige 30%,za tri knjige 35%,a za četiri i više knjiga 40%.Popust na knjige izdavača koji su se priključili Noći knjige kao i na strana izdanja biće 20%, dok će gift asortiman biti snižen takođe 20%. Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

I ovoga puta, veliki broj Laguninih pisaca družiće se sa čitaocima, a mnogobrojne biblioteke će odobravati popuste na članarinu i organizovati poseban program.

Noć knjige će se održati u 29 gradova u Srbiji i regionu, na 59 lokacija. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Bijeljini, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.
Pisci u Noći knjige


Veliki broj Laguninih pisaca i ovoga puta će se u Noći knjige družiti sa čitaocima.

Knjižara Delfi SKC

Voditeljka: Dejana Milović Buha

17.00 – Jana Dačović

18.20 – Ljubivoje Ršumović
18.30 – Nenad Novak Stefanović
18.40 – Luka Mičeta
18.50 – Milomir Đukanović
19.00 – Etgar Keret
19.20 – Ljubica Arsić
19.30 – Vladimir Tabašević
19.40 – Vladeta Janković
19.50 - Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović
20.00 – Srđan Valjarević
20.10 – Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović
20.20 – Marko Krstić
20.30 – Mirjana Bobić Mojsilović
20.40 – Vule Žurić
20.50 – Milisav Savić
21.00 – Keri Čin
21.10 – Dr Nele Karajlić
21.20 – Dragan Velikić
21.30 – Nenad Racković


Delfi knjižara „Borislav Pekić“ KNEZ

Voditelji: Smiljan Banjac

17.00 – Etgar Keret
17.20 – Ljubivoje Ršumović
17.30 – Oto Oltvanji
17.40 – Milomir Đukanović
17.45 – Sonja Ćirić
17.50 – Selina Lovren
18.20 – Vladeta Janković
18.40 – Vuk Drašković
19.00 – Keri Čin
19.15 – Mirjana Bobić Mojsilović
19.40 – Nenad Novak Stefanović
19.50 – Nenad Racković
20.00 – Igor Marojević
20.10 – Ivana Vonka Prokić
20.20 – Branko Rosić
20.30 – Mladen Stevanović

Delfi knjižara „Miloš Crnjanski“ Vasina

Voditelj: Pavle Veljković

17.10 – Milomir Đukanović
17.20 – Selina Lovren
18.10 – Oto Oltvanji
18.30 – Ivana Vonka Prokić
18.45 – Sonja Ćirić
19.00 – Marko Krstić
19.20 – Branko Rosić
19.30 – Milisav Savić
20.00 – Dragan Velikić
20.30 – Nenad Racković
21.00 – Mladen Stevanović

Delfi knjižara „Dositej Obradović“, Zemun

17.00 – Igor Marojević
18.00 – Siniša Soćanin

Delfi knjižara „Jovan Jovanović Zmaj“, Novi Sad

Voditelj: Aleksandar Filipović

17.00 – Robert Takarič
19.00 – Radoslav Petković
20.00 – Jelena Bačić Alimpić
21.00 – Jelena Đulvezan Milković

Delfi knjižara, Big Shopping centar, Novi Sad

18.30 – Robert Takarič

Delfi knjižara „Isidora Sekulić“, Pančevo

17.00 – Aleksandra Filipović
19.00 – Zoran Penevski
20.00 – Aleksandra Mihajlović

Knjižara Delfi, Karaburma, TC BIG FASHION, Beograd

19.00 – Marko Vidojković (do 20.00)

Delfi knjižara „Vuk Karadžić“

18.30 – Mirjana Đurđević i Branko Mlađenović

Knjižara Delfi Leskovac

18.00 – Stefan Tićmi
19.00 – Branislav Janković


Veliki broj biblioteka učestvuje u Noći knjige


I ove godine manifestaciji Noć knjige priključile su se mnogobrojne biblioteke iz Srbije i regiona, koje će organizovati posebne popuste i programe za čitaoce.

Biblioteka grada Beograda tokom celog dana davaće popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Narodna biblioteka Srbije davaće popust od 30 odsto na sve članarine tog dana uz priložen račun o kupovini u knjižarama Delfi.

Biblioteka „Milutin Bojić“ u Beogradu 13. decembra odobrava popust od 60 odsto na godišnju članarinu.

Biblioteka Doma kulture „Studentski grad“ tog dana poklanja studentima koji se prvi jave 2 godišnje članarine za 2020. godinu po ceni mesečnih.

Narodna biblioteka Užice 14. decembra odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Narodna biblioteka „Radislav Nikčević“ u Jagodini tokom celog dana odobrava popust od 40 odsto na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka u Novom Sadu neće zatvarati vrata odeljenja „Đura Daničić“ do 22 sata. Novosađani će od 17 sati moći da dobiju popust na članarinu za odrasle od 50 odsto. A biće organizovana i izložba najčitanijih Laguninih izdanja.

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu tog dana od 16 sati do ponoći odobrava popust od 50 odsto na godišnju članarinu, a od 18 sati biće organizovana promocija knjige Dejana Ristića „Mitovi srpske istorije“. Učestvuju Vesna Ilić, direktor Biblioteke, dr Aleksandar Uzelac i autor knjige Dejan Ristić.

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu tog dana omogućava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Biblioteka „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici tog dana omogućava popust do 40 odsto na godišnju članarinu.

Gradska biblioteka Pančevo 13. decembra omogućava popust od 50 odsto na godišnju članarinu.

Narodna biblioteka „Miodrag Borisavljević“ u Apatinu 13. decembra od 17 sati do ponoći nudi besplatno učlanjenje.

Biblioteka „Branko Radičević“ u Lebanu tokom celog dana davaće besplatno učlanjenje na 6 meseci za decu i odrasle.

Narodna biblioteka u Brusu 14. decembra organizuje izložbu Laguninih izdanja.

Javna ustanova Narodna biblioteka „Njegoš“ u Nikšiću tog dana poklanja pet članarina za odrasle i deset članarina za decu.


 Drugi izdavači u Noći knjigeNoći knjige su se pridružili i drugi izdavači čije će izdanja moći da se kupe sa cenama sniženim do 20%: Agape knjiga, Agora, Akia Mali Princ, Arete, Arhipelag, Aruna, Clio, Čarobna knjiga, Darkwood, Data status, Dereta, Edicija, Evro Book, Finesa, Ganeša, Geopoetika, Globosino, Hipatia, Filip Višnjić, Sezam Book, Izdavačka kuća Strahor, Jasen BGD, JRJ, Karupović, Kontrast izdavaštvo, Kosmos izdavaštvo, Kreativni centar, Leo Commerce, Lom, Makart (Booka i Paladin), Miba Books, NID Kompanija Novosti, Orfelin izdavaštvo, Partenon, Pčelica izdavaštvo, Plato izdavaštvo, Propolis Books, Psihopolis, Samizdat, Službeni glasnik, Solaris, Srpska reč, Udruženje pisaca „Poeta“, Urban Reads, Valera, Verba, Vukotić Media, Vulkan izdavaštvo, Zadužbina Vladete Jerotića.


– Kompletan spisak knjižara u kojima se održava manifestacija Noć knjige –


Delfi knjižara „Branislav Nušić“ (Makedonska 12, Beograd)
Delfi knjižara Banovo Brdo (Požeška 118a, Beograd)
Delfi knjižara „Slobodan Selenić“ (Terazije 38, Beograd)
Delfi knjižara SKC (Kralja Milana 48, Beograd)
Delfi knjižara „Vuk Karadžić“ (Bulevar Kralja Aleksandra 92, Beograd)
Delfi knjižara Novi Beograd (Bulevar Mihajla Pupina 181, Novi Beograd)
Delfi knjižara Immo Outlet centar (Gandijeva 21, Novi Beograd)
Delfi knjižara „Momo Kapor“ (Stanoja Glavaša 1, Beograd)
Delfi knjižara „Dositej Obradović“ (Glavna 20, Zemun)
Delfi knjižara Zira (TC Zira, Ruzveltova 33, Beograd)
Delfi Skver – Gift Shop (Kralja Milana 48, Beograd)
Delfi Gift Shop, Ada Mall Shopping Center (Radnička 9, Beograd)
Delfi knjižara „Dobrica Ćosić“ (Bulevar kralja Aleksandra 146, Beograd)
Delfi knjižara „Borislav Pekić“ (Knez Mihajlova 48, Beograd)
Delfi knjižara „Miloš Crnjanski“ (Vase Čarapića 2-4, Beograd)
Delfi knjižara Aviv Gardenia (TC Aviv Park Zvezdara, Živka Davidovića 86, Beograd)
Delfi knjižara Delfi Borča (Zrenjaninski put bb, Beograd)
Delfi knjižara Karaburma TC BIG FASHION (Višnjička 84, Beograd)
Delfi knjižara Stop Shop (Železnička bb, Lazarevac)
Delfi knjižara Rodić (Trg Svetog Stefana 32 , Sremska Mitrovica)
Delfi knjižara „Desanka Maksimović“ (Kneza Miloša 31, Valjevo)
Delfi knjižara „Vladislav Petković Dis“ (Gradsko šetalište bb, Čačak)
Delfi knjižara „Jovan Jovanović Zmaj“ (Zmaj Jovina 12, Novi Sad)
Delfi knjižara „Radoje Domanović“ (Kralja Petra I 12, Kragujevac)
Delfi knjižara Subotica – Korzo (Korzo 4, Subotica)
Delfi knjižara Kruševac (Mirka Tomića 89, Kruševac)
Delfi knjižara Big Shopping centar (Sentandrejski put 11, Novi Sad)
Delfi knjižara Požarevac (Stari Korzo 2, Požarevac)
Delfi knjižara „Milutin Uskoković“ (Trg Svetog Save 46, Užice)
Delfi knjižara Jagodina (VIVO shopping PARK, Vuka Bojovića bb, Jagodina)
Delfi knjižara Gornji Milanovac (Vojvode Milana 4, Gornji Milanovac)
Delfi knjižara Aviv Zrenjanin (TC Aviv park, Ulica Bagljaš Zapad 5, Zrenjanin)
Delfi knjižara „Vasko Popa“ (Trg Sv.Teodora Vršačkog 5, Vršac)
Delfi knjižara Subotica – Shoppi (Segedinski put 88, Subotica)
Delfi knjižara Voždova (Voždova 4, Niš)
Delfi knjižara Stop Shop (Bulevar Medijana 21, Niš)
Delfi knjižara Obrenovićeva (Obrenovićeva 3, Niš)
Delfi knjižara „Branko Ćopić“ (Omladinska 55a, Kraljevo)
Delfi knjižara „Isidora Sekulić“ (TC Aviv Park Pančevo, Miloša Obrenovića 12, Pančevo)
Delfi knjižara Leskovac (Bulevar oslobođenja 89, Leskovac)
Delfi knjižara Šabac (Gospodar Jevremova 18, Šabac)
Delfi knjižara Smederevo (Karađorđev dud 2e, Smederevo)
Delfi knjižara Sombor (Kralja Petra I 18, Sombor)
Laguna Klub Čitalaca (Resavska 33, Beograd) od 17 do 22 časa
STKZR Salon Knjige TIL (Kneginje Milice 83, Jagodina)
Knjižara Kaligraf (Svetozara Markovića 26, Zaječar)
Knjižara Teatar (Trg slobode 7, Zrenjanin)
Narodna knjiga Podgorica (Novaka Miloševa br. 12, Podgorica)
Narodna knjiga Podgorica (TC Bazar, Blaža Jovanovića 8, Podgorica)
Narodna knjiga Podgorica (City Mall, Cetinjski put bb, Podgorica)
Narodna knjiga Nikšić (TC Laković, Bulevar 13. jul, Nikšić)
Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Emporium, Trg Kralja Petra I Karađorđevića 1, Bijeljina)
Sladaboni – Knjižara Kultura (Kralja Petra I Karađorđevića 83, Banja Luka)
Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Konzum, Aleja Svetog Save 69, Banja Luka)
Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Emporium, Jovana Dučića 25, Banja Luka)
Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Delta Planet, Bulevar Srpske vojske br.8)
Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Importanne, Zmaja od Bosne 7, Sarajevo)
Sladaboni – Knjižara Kultura (Alta Shopping Center, Franca Lehara 2, Sarajevo)
Sladaboni – Knjižara Kultura (TC Bingo City Center, Mitra Trifunovića Uče 2, Tuzla)

Budite budni uz knjigu u petak, 13. decembra od 17 sati do ponoći!


Нема коментара:

Постави коментар