понедељак, 30. децембар 2019.

NOVOGODIŠNJI PROGRAM NAJGLEDANIJIH FILMOVA U DVORANI KULTURNOG CENTRA BEOGRADA


1 – 10. јануар 2020.
Цена улазнице 250 динара.

Прве дане 2020. започните у БИОСКОПУ ДОБРОГ ФИЛМА са наjгледанијим остварењима из протекле године. Подсетите се својих фаворита, надокнадите пропуштено. Уживајте у пробраним филмовима на великом платну. Јер боље је у биоскопу!

1. и 2. јануар
 
18:00 ДВОСТРУKИ ЖИВОТИ
Француска, 108’
Режија: Оливије Асајaс
Комедија о уметности, прељуби и кризи средњих година. Француске звезде Жилијет Бинош и Гијом Кане поново бриљирају у режији Асајaса, једног од највећих савремених мајстора режије.

20:00 ХЛАДНИ РАТ
Пољска, Велика Британија, Француска, 89’
Режија: Павел Павликовски
Страствена љубавна прича између двоје људи који се због различитог порекла и темперамента на први поглед чине неспојивим. Драма епохе, овенчана наградом за најбољу режију у Кану.


3. и 4. јануар
 
18
:00 ЗЕМЉА МЕДА
Северна Македонија, 87’
Режија: Тамара Kотевска, Љубомир Стефанов
Фасцинантни, визуелно и емотивно узбудљиви докментарац о пчеларки посвећеној дивљим пчелама. Њујорк Тајмс је управо прогласио ово остварење најбољим филмом у 2019.

20:00 БОЛ И СЛАВА
Шпанија, 113’
Режија: Педро Алмодовар
Алмодоварова меланхолична аутобиографска прича преплиће три различита животна раздобља. Антонио Бандерас, награђен за најбољег глумца у Кану, бриљира главној улози.


5. и 6. јануар
 
18
:00 ЏУДИ
Велика Британија, 118’
Режија: Руперт Гулд
Биографска прича о легендарној холивудској диви Џуди Гарленд. Рене Зелвегер фасцинира у насловној улози.

20:00 ПАРАЗИТ
Јужна Кореја, 132’
Режија: Бонг Јун-хо
Слојевита, ангажована, духовита и уврнута прича на неочекиван начин бави се вечном темом богатих и сиромашних у оквиру једне корејске породице. Златна палма за најбољи филм у Кану.


7. и 8. јануар
 
18
:00 KРИВИЦА
Данска, 85’
Режија: Густав Мелер
Напет и неочекиван трилер о отмици, сагледан у потпуности из визуре полицијског диспечера за хитне позиве. Телефон којим разговара је једино оружје у трци да спаси киднаповану жену.

20:00 СВИ ЗНАЈУ
Шпанија, Италија, Француска, 132’
Режија: Ашгар Фархади
Пенелопи Круз и Хавијер Бардем играју пар чија старија ћерка нестаје током венчања у малом шпанском градићу. Дубоко чуване породичне тајне излазе на видело.


9. и 10. јануар
 
18.00 ДНЕВНИK ДИАНЕ БУДИСАВЉЕВИЋ
Хрватска, Србија, Словенија, 88’
Режија: Дана Будисављевић
Изузетан и важан документарно-играни филм о жени која је спасила више од 10.000 деце из ужаса Јасеновца. Истинита прича о најбољим људима у најгорим временима.

20.00 БОЛ И СЛАВА
Шпанија, 113’
Режија: Педро Алмодовар
Алмодоварова меланхолична аутобиографска прича преплиће три различита животна раздобља. Антонио Бандерас, награђен за најбољег глумца у Кану, бриљира главној улози.

 

Нема коментара:

Постави коментар