петак, 13. децембар 2019.

Одбранa и последњи дани Афродизијака


Понедељак, 16. децембaр, од 18 часова у МАУ

Представљање каталога Незаштићени сведок бр.1: Афродизијак



У понедељак, 16. децембра, од 18 часова на сталној поставци МАУ представља се каталог и позивана отворену дебату на тему Афродизијака.

У последњим данима гостовања Незаштићеног сведока бр.1, Афродизијак ће бити нападнут. Као што се он усудио да учтиво, у рукавицама спопадне музејски предмет, феномен музеја и процесе музеализације, наш гост, проф. др Драган Булатовић ће током представљања каталога критиковати ову уметничку интервенцију.

Браниће се теоријама музејских завера, музејским сведоцима са и без заштите, активацијом свих чула и периферног вида, музејима које треба цимнути, историјама, критикама и интерпретацијама овог и сличних пројеката.

У догађају учествују: Јелена Спаић (Графички одсек, ФЛУ), проф. др Милан Попадић (ЦМиХ, Филозофски факултет) и Ана Кнежевић (МАУ). Специјални гост разговора: проф. др Драган Булатовић, историчар уметности, професор у пензији на Семинару за музеологију и херитологију Филозофског факултета у Београду.
„Незаштићени сведок бр.1: Афродизијак“ представља радове осам уметника – Саше Ткаченка, Иване Ивковић, Синише Илић, Ирене Келечевић, Милице Јосимов, Милице Ракић, Ане Адамовић и Ане Вујовић – који су интерполирани у сталну поставку МАУ од 17.10. до 22.12.2019. године.
Улаз слободан.

Нема коментара:

Постави коментар