петак, 27. децембар 2019.

ТРЕ СОРЕЛЕ ПОНОВО НА СЦЕНИ ЗВЕЗДАРА ТЕАТРА




Представа Тре сореле“ по тексту Стевана Копривице у режији Милана Караџића биће обновљена почетком фебруара следеће године у Звездара театару. Пробе су почеле пре неколико дана. 


Премијерно, представа је изведена 6. новембра 2004. године и на репертоару је била све до 2011. године. До сада је изведена 125 пута и на сваком извођењу седишта су била испуњена до последњег места. Због тога је и екипа одлучила да обнови ову представу, у истом глумачком саставу. 


Три сестре су Наташа Нинковић, Ана Франић и  Слобода Мићаловић, а у екипи су и Андрија Милошевић, Драган Петровић Пеле и Милутин Мима Караџић. Нови члан екипе је глумац Александар Радојичић који ће бити у алтернацији са Андријом Милошевићем.




Представа је инспирисана легендом из Боке о три сестре које су у једној кући у Прчњу провеле цео свој живот неудате, чекајући и сањајући свог капетана. 


„Тре сореле видим као драму затворене мале средине у којој су све људске жеље, потребе и слободе спутане. Дозвољено је само оно што је прописано званичним црквеним и малограђанским канонима и регулама. Тре сореле проводе своју младост оковане строгим правилима која им намеће брат, оловним небом и бескрајним морем. Док се однекуд не појави млади странац“, каже редитељ Милан Караџић. 


 Autor fotografija je Zoran Ilić.

Нема коментара:

Постави коментар