петак, 13. децембар 2019.

Druženje sa Etgarom Keretom u knjižari Delfi SKC


Velika zvezda svetske književnosti, izraelski pisac Etgar Keret predstaviće se čitaocima u Srbiji u subotu, 14. decembra od 17 sati u knjižari Delfi SKC u Beogradu u društvu prevoditeljke Mile Gavrilović. Ovo će biti izuzetna prilika da se upoznamo sa stvaralaštvom majstora kratke forme.

Keret u Beograd dolazi povodom Noći knjige koja se održava u petak, 13. decembra od 17 sati do ponoći u Laguninim klubovima čitalaca, knjižarama Delfi kao i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Knjige ovog pisca bestseleri su u mnogim zemljama, a zanimljiv je podatak da se u Izraelu najčešće kradu u knjižarama i da su najčitanije u zatvorima. Po njegovim pričama je do sada snimljeno pedesetak filmova. Etgar Keret je jedini izraelski autor čije su knjige objavljene u Palestini. Poznat je i kao filmski i televizijski scenarista. Film „Meduze“, koji je režirao zajedno sa svojom suprugom Širom Gefen, osvojio je 2007. „Zlatnu kameru“ na festivalu u Kanu.

Dela Etgara Kereta prevedena su sa hebrejskog ili engleskog na više od trideset jezika, a Laguna je objavila dve njegove zbirke priča.



„Iznenada neko pokuca na vrata“ je zbirka njegovih najboljih i najzrelijih priča u kojima živi i mrtvi, neobično tiha deca i životinje koje govore, snoviđenja i stvarnost stoje jedni uz druge. Noseći nas na bujici apsurda, duhovitosti, tuge i saosećanja, ove priče su Kereta iznele na glas najoriginalnijeg pisca svoje generacije.

„Sedam dobrih godina“ Laguna je objavila uoči Noći knjige. Mračna stvarnost rađa opsesivne, loše misli, a autor ih se rešava tako što na prefinjen način i kroz prizmu apsurda razmatra širok dijapazon tema – od vojne službe svog trogodišnjeg sina do terorističkih „Ljutih ptica“. Krećući se vešto od ličnog do političkog, od razigranog do mudrog, „Sedam dobrih godina“ iskazuju afirmativan pogled na našu potrebu da i na najneočekivanijim mestima tragamo za dobrotom i stvaramo priče koje ovom hirovitom svetu daju smisao.

Etgar Keret će se družiti sa čitaocima u Noći knjige u petak, 13. decembra od 17 sati u knjižari „Borislav Pekić“ u Knez Mihailovoj 48, i od 19 sati u knjižari Delfi SKC.

Popusti na Lagunina izdanja u Noći knjige za kupovinu jedne knjige biće 25%, za dve knjige 30%, za tri knjige 35%, a za četiri i više 40%.

Popust na knjige izdavača koji su se priključili Noći knjige, kao i na strana izdanja, biće 20%, dok će gift asortiman biti snižen takođe za 20%.

Svi popusti moći će da se ostvare i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Нема коментара:

Постави коментар