петак, 6. децембар 2019.

II Teatar na raskršću




Drugo izdanje Teatra na raskršću održaće se u Narodnom pozorištu u Nišu od 11. do 19. marta sledeće godine .Festival će svečano biti otvoren 11. marta na Dan Narodnog pozorišta, premijerom predstave (van konkurencije) "Sitničarnica kod srećne ruke", po romanu akademika Gorana Petrovića, a u dramatizaciji Kokana Mladenovića.

Za nagrade će se nadmetati osam predstava: "Baal" (Slovensko mladinsko gledališče) "Lorencačo", (Jugoslovensko dramsko pozorište), "Bakhi - kratak pregled raspada" (Narodno pozorište Bitolj), "Antigona" (Hrvatsko narodno kazalište), "Swan Lake Revisited", (Mađarsko državno pozorište), "Kaligula" (Bugarski nacionalni teatar), "Ko se boji Virdžinije Vulf" (BDP i teatar Uliks) i "Razgovor o ljubavi" (Slovenački i Crnogorski teatar).

Žori će dodeliti nagrade za najbolju predstavu, režiju, četiri glumačke nagrade, za kostimografsko i scenografsko ostvarenje, originalnu scensku muziku, scenski pokret i specijalnu nagradu festivala, a neka priznanja dodeliće i novinarski, žiri publike i žiri okruglog stola.

Нема коментара:

Постави коментар