уторак, 31. децембар 2019.

POČELE PROBE OPERETE VESELA UDOVICA




ODABRAN ANSAMBL ZA
OPERETU VESELA UDOVICA

Posle trodnevnih audicija koje su održane sredinom decembra, gde su budući izvođači operete Vesela udovica morali da pored pevačkog i glumačkog dara, pokažu i svoje igračke sposobnosti, napravljena je najbolja moguća podela za ovu novu operetu u Madlenianumu, čija se premijera očekuje 13. februara 2020, a prva repriza 20. februara 2020. U ulozi bogate udovice Hane Glavari pojavljuju se Branislava Podrumac, u alternaciji sa Mirjanom Matić. Njen bivši verenik i kec u rukavu ambasadora Montenegra, grof Danilo je Vasa Stajkić, u alternaciji Dimitrije Cincar Kostić, baron Mirko Zeta je Miloš Đorđević, Valensien ambasadorova žena je Mina Gligorić, u alternaciji sa Nevenom Đoković, Kamil de Rosiljon je Marko Živković. Istorijsku ličnost Njegoša tumače dva naša popularna glumca Žarko Stepanov, u alternaciji sa Đorđem Stojkovićem. Kromov, savetnik ambasade je Ljubomir Popović, dok je Olga njegova žena Anja Orelj, Bogdanović konzul je doajen našeg glumišta Predrag Miletić, njegova žena Silvien je Mirjana Stojanović. Konzul Prištić je Vladimir Bulatović, a njegovu ženu tumači Milena Moravčević, dok su francuski diplomati Arsenije i Milan Tubić.



Vrhunsku muziku Franca Lehara, lako pamtljivih melodija koje su klasika muzičkog teatra, diriguje maestra Vesna Šouc Tričković, koreografske numere koje oduzimaju dah, postavljala koreograf Milica Cerović, za prevod i adaptaciju libreta, kao i britke i urnebesno smešne dijaloge zadužen je bio Igor Weidlich (Vajdlih). Raskošni kostimi u izvedbi Duške Nešić, koja pored pozorišnog kostima veoma uspešno radi kostim za velike filmske produkcije, poput: Pada viteza (Knightfall), Igre prestola (Games of Thrones), Ratova zvezda (Star Wars), Bolivuda i Robina Huda dolaze do izražaja u monumentalnoj scenografiji Vesne Režić, koja je osvajala brojne nagrade za svoj rad. Ovu vrsnu ekipu profesionalaca predvodi mladi ali već dokazani reditelj Robert Bošković, koji dolazi iz Dubrovnika. Robert je u javnosti poznat kao glumac, svoju profesionalnu karijeru je započeo veoma mlad, i najviše je veže za pozorište Komedija u Zagrebu i to uglavnom za muzičke komade, ali je sarađivao i sa teatrom Trešnja i Gavela, a nastupao je dosta i na Dubrovačkim ljetnim igrama. Bošković je osnovao i svoje privatno pozorište u Koncertnoj dvorani Lisinski gde je režirao dve predstave: Cipelica lutalica i Lažeš Melita.



Od većih Robertovih režija mogu se istaknuti Cosi Fan Tutte međunarodna opera V.A. Mocarta  na Dubrovačkim ljetnim igrama, Fortunu pišu ženom u HNK Zadar, mjuzikl Vaskrsli u Kazalištu Komedija, operu Don Giovanni V. A. Mocarta u HNK u Osijeku, mjuzikl Legenda Ružice grada u kazalištu Komedija, B. Glad production, broadvejski mjuzikl Cinderella/Pepeljuga, operu Il Trovatrore/Trubadur Đ. Verdi u HNK u Osijeku, opereta Kod bijelog konja R. Benackog u HNK u Osijeku, G.K. Žar ptica mjuzikli Božićna želja Ana Maras i G.K. Žar ptica mjuzikli Divan Božić Vesna Ravenšćak i Bojan Jambrošić, HNK Zagreb mjuzikl Život za život Daniele Riči , mjuzikl Svetac svega sveta Nino Škrabe, B Glad production/K.D Lisinski mjuzikl Mi o vuku, operu Il Trovatrore/Trubadur Giuseppe Verdi u HNK Split, Samson i Dalila opera Sen-Sana HNK Osijek, I Lombardi alla Prima Crociata (The Lombards on the First Crusade) LOMBARDICI Đ. Verdi HNK Split i mnoge druge dramske, operne i mjuzikl predstave. 



Karte za premijeru i prvu reprizu operete Vesela udovica su puštene danas u prodaju i mogu se nabaviti pored blagajni u Madlenianumu, Glavna 32 i u biletarnici u Muzeju Zepter, Knez Mihailova 42, kao i on line. Radno vreme blagajni za predstojeće praznike je 31.12. skraćeno, 1. i 7. januar su neradni dani, dok 2. i 6. januara blagajne takođe rade skraćeno. 

Fotografije Duška Filipovića sa proba

Нема коментара:

Постави коментар