четвртак, 12. децембар 2019.

ЈАВНО ЧИТАЊЕ ДРАМЕ “ТАСТАТУРИ ФАЛЕ НЕКА СЛОВА” Јордана Цветановића


КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАДА  И ТЕАТАР ВУК представљају
ЈАВНО ЧИТАЊЕ ДРАМЕ  “ТАСТАТУРИ ФАЛЕ НЕКА СЛОВА” Јордана Цветановића

14.12. 2019 у 20:00
Галерија Подроом Кнез Михаилова 6/-1

Већ више од пет година, Јордан Цветановић, сваке среде у онлajн издању часописа “City Magazine”, објављује своја дневничка запажања са читаоцима у колумни под називом “Прозор у двориште”. Збирка његових текстова, овог пута послужила је као основа за интимистичку драму у коме се сударају његово право лице и алтер его, разговарајући на разне теме, а највише о усамљености данашњег човека и могућности да се преживи реалност каква год она била.

Ово је прича о Београду, са другачијим погледом на реку и пролазнике, о заплетима који се стварају тамо где им није место, о сукобима унутар себе, о недостатку сваке емпатије, о лепотама ужаса, а понајвише о трагању за осећајем било какве припадности у времену које је одавно искочило из зглоба.

На први поглед, ово је монодрама која се сасвим неприметно претвара у жестоки дијалог са самим собом, бујицу мисли које се преплићу у глави свих нас и чине да се питамо где живимо, да ли је стварност којој присуствујемо заиста једина или све чешће бивамо заробљени у универзумима које нам други намећу.

Драма “Тастатури фале нека слова” представља још једну шансу да крајње воајерски завиримо у прошлост и подсетимо се како смо размишљали само пар година унузад, док и даље стојимо на оном истом прозору, убеђени да се одатле свет најбоље види.

Глумац: Жељко Максимовић
Монтажерка видео радова: Андријана Арсенијевић

Улаз је слободан

Нема коментара:

Постави коментар