среда, 4. децембар 2019.

Македонски национални театар Скопље гостује у Народном позоришту у Београду





Македонски национални театар Скопље гостоваће 8. децембра (19:30) на Великој сцени са драмом „Живот је леп“, урађеној по тексту „Самоубица“ Николаја Ердмана, у адаптацији и режији Александра Морфова.

Главног јунака Семјона Семјоновича Подсекаљникова игра Никола Ристановски, а у великом ансамблу су и Николина Kујача (Марија Лукјанова), Звездана Ангеловска (Серафима Илинична), Сашко Kоцев (Александар Петрович Kалабушкин), Тања Kочовска (Маргарита Ивановна), Емил Рубен (Аристарх Доминикович Гранд-Скубик), Гораст Цветковски (Виктор Абрамович), Славиша Kајевски (Сергеј Александрович), Благој Веселинов (Григориј Пугачов), Александар Горгиоски (Алексеј Стаканов)...

Редитељ је сачинио и избор музике, сценограф је Никола Тороманов, костиме је урадила Марија Пупучевска, а кореографију Инга Kрасовска.


 


Морфов није урадио комад о самоубиству, нити о смрти, већ о једном човеку који поново открива живот и колико је он, у ствари, леп.

Ова слојевита, смешно-тужна и раскошна представа, о човеку који силази до пакла, да би схватио да је живот несто јако драгоцено, веома доследно следи сиже оригиналног драмског текста.

Морфов у овој драми, премијерно изведеној 10. априла 2016. године, врло интелигентно и духовито уноси живости и динамику у сцене, дијалоге и ликове.

Нема коментара:

Постави коментар