среда, 18. децембар 2019.

OPERETA VESELA UDOVICA F. LEHARA U MADLENIANUMU





Opera i teatar Madlenianum u 2020. godinu ulazi sa urnebesnom muzičkom komedijom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim i koja garantuje da će publika od prvog do poslednjeg minuta biti na ivici sedišta. Vrhunska muzika Franca Lehara, predivne i pamtljive melodije koje su klasika muzičkog teatra, koreografske numere koje oduzimaju dah, britki i urnebesno smešni dijalozi i situacije, živopisni likovi, raskošni kostimi i monumentalna scenografija – sve je to deo ove kulturne poslastice u kojoj dirigentsku palicu drži Vesna Šouc, a režiju potpisuje Robert Bošković.

Ovo klasično delo priča priču o bogatoj udovici poreklom iz Montenegra, a koja dolazi na veliki bal ambasade u Parizu, gde je saleću brojni francuski udvarači. S druge strane, ambasador Zete nema nameru da dopusti da udovičino bogatstvo padne u ruke stranaca i njegov je jedini adut iz rukava dokoni grof Danilo, udovičin bivši verenik, koji dane i noći provodi u pariškom klubu Maksim u društvu brojnih veselih devojaka i ne pada mu na pamet da postane deo ambasadorovih planova. Naravno, tu su još i brojne ljubavne zavrzlame i nesporazumi, neverne žene i glupavi muževi, ali i čarobni svet kabaretskog Pariza.




Deo kreativnog tima na ovom velikom projektu stiže iz susedne Hrvatske i s veseljem donosi vlastita pozorišna iskustva u sinergiji s timom beogradskog pozorišta Madlenianum, koje iza sebe ima najveće pozorišne spektakle u regiji. Scenografiju potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Duška Nešić, koreografkinja je Milica Cerović. Veliki ansambl bira se upravo ovih dana kada se obavljaju audicije za koje se prijavio veliki broj kandidata, preko 130, od kojih su većinom glumci!
 



PREMIJERA - 13. FEBRUARA 2020.



Ko je mistična udovica Hana Glavari, zašto svi žele njenu pažnju i njen novac, zašto joj njena stara ljubav, grof Danilo Danilovič, ne želi reći da je voli, i šta sa tim ima kralj Montenegra i jedna skandalozna lepeza – saznaćete u navećem operetnom spektaklu u regiji – VESELA UDOVICA!

 
Vesela udovica, čija nas premijera očekuje 13. februara 2020, a prva repriza 20. februara u Madlenianumu donosi ono što nije donelo nijedno izvođenje ranije. Zadržavajući šarm originalne priče, ova verzija dodatno se poigrava savremenom dinamikom pozorišnog pripovedanja, donosi nove scene i pojačava kabaretski ugođaj, ostavljajući pritom delo pogodnim za sve generacije željne smeha, dobre muzike i plesa, pa i pozorišnog zadovoljstva.


Od razigranoga kan-kana do emotivnih ljubavnih dueta, od velikoga raskošnog bala do komične scene u kupaćim kostimima, od urnebesnih zavrzlama do replika koje će se prepričavati i dugo nakon odgledane operete – sve to donosi VESELA UDOVICA – najnoviji spektakl pozorišta Madlenianum!


 Fotografije: Zoran Škrbić i Aleksandar Mijailović

Нема коментара:

Постави коментар