понедељак, 30. децембар 2019.

Zavirite u prvi roman za decu čuvenog glumca Nikole Đurička: Vrabac Džoni


Posle zbirke priča Dogodovštine jednog Džonija, koja je osvojila srca mališana, omiljeni glumac Nikola Đuričko odlučio je da obraduje najmlađe čitaoce još jednom zanimljivom pričom. Ovog puta romanom Vrabac Džoni. Listajući stranice prvog romana poznatog glumca, zakoračite u uzbudljivi svet i upoznajte zanimljive junake – vrapca Džonija i vrabicu Lili. Otkrijte kroz kakve su avanture morali da prođu kad je u njihove živote iznenada ušla nepoznata ptica koja je izgubila pamćenje. Čitajući ovu dirljivu priču, mališani će spoznati značaj dobrote i prijateljstva.

U Beogradu, tačnije u Tašmajdanskom parku, u zvoniku Crkve Svetog Marka, živi jedan naizgled sasvim običan vrabac Džoni. A na tavanu Arhiva Srbije, tačno na suprotnom kraju parka, živi jedna nadasve obična vrabica Lili... 

Kad se nepoznata šarena ptica odjednom pojavi, narušiće harmoniju njihovog vrapčijeg sveta i dovešće ih u opasnost. Da li će Džoni i Lili uspeti da spasu Šarenog i pomognu mu da se seti ko je i gde pripada? Odgovor potražite na stranicama romana za decu Vrabac Džoni. Osim zanimljivih karaktera, interesantne i uzbudljive priče, roman je obogaćen neverovatnim ilustracijama Tihomira Čelanovića. Pisan je jednostavno, pitko, kako za mlađe, tako i za starije školarce, a sadrži i uputstvo za pravljenje kućice za vrapce.

Autora ovog zanimljivog romana Nikolu Đurička znamo kao glumca i reditelja sa više od četrdeset filmova, pozorišnih predstava i televizijskih emisija. Proslavio se u filmovima kao što su Lajanje na zvezde, Zona Zamfirova i Kad porastem biću kengur, kao i u serijama Otvorena vrata i Vratiće se rode. Glumio je u mnogim pozorišnim predstavama, gde se naročito istakao ulogama u Šekspirovom Otelu i Ovidijevim Metamorfozama. Njegova prva knjiga, Dogodovštine jednog Džonija, nastala je kao plod najvažnije životne uloge – uloge roditelja. O uspehu ove zbirke kratkih priča dovoljno svedoči Nagrada za najbolju knjigu u oblasti dečje književnosti, koju je Nikola dobio na Sajmu knjiga u Novom Sadu. Ljubitelji poznatog glumca mogu da potraže njegov roman Vrabac Džoni u Vulkan knjižarama, kao i na sajtu Vulkančića.
 

Нема коментара:

Постави коментар