понедељак, 9. децембар 2019.

VIVA VOX U DOMU VAZDUHOPLOVSTVA




Piše: Gordan Gorunović, Belgrade Online

Divno veče Zemunska gimnazija je priredila povodom 32. okupljanja svih generacije maturanata i 161. godine postojanja ove eminentne školske institucije. Tradicionalno se proslavljalo u oktobru ali ove godine je malo kasnilo i ipak održano. 

U prepunoj sali široke lepeze godišta, nastupio je sjajan hor Viva Vox koji je nastao od hora ove gimanzije pre skoro 15 godina a prvi nastup je bio baš u ovoj sali, pa je i to simbolični povratak na početak velike karijere. Mnogo jubileja, emocija i kvaliteti u ovoj decembarskoj noći.



Pod dirigentskom palicom i vrlo emotivnim obraćanjem publici Jasmine Lorin, ceo nastup je bio malo duži od 90 minuta ali nabijen sjajnim izvođenjem i sinergijom sa publikom. 

Hor sam gledao nekoliko puta ali na grupnim nasupima kao što je Bir fest, ali sinoć sam doživeo posebnu čast da iz prvog reda uživam u probranom repertoaru izabranom od šezdesetak numera koliko ansambl ima u fundusu svojih glasnih žica. Nije ni čudo što svuda gde nastupaju dožive ovacije. Dosta članova koji su od osnivanja i dalje pevaju i pored svojih drugih obaveza i karijera. Verovatno ta porodična a profesionalna atmosfera drži sjajnu energiju i kvalitet.

Solisti se smenjuju u pojedinim numerama, ređaju se najpoznatije pesme koje su uradili u svom stilu, a mnogo imaju preglede preko milion posetilaca na You Tube. Što se tiče same karijere i uspeha sve je već poznato pošto ceo svet koji voli ovakvu vrstu muzike zna za Viva Vox. U noći jubileja i godišnjica mogu da poželim da hor potraje kao i sama Zemunska gimnazija i mnoge generacije slušaju fantastične glasove.



Po završetku upriličen je i kraći koktel ali pošto sam samo gost i poštovalac institucije a živim na drugom kraju grada krenuo sam na prevoz pun utisaka i melodija koje me prate u subotnju epopeju po gradskom prevozu. Čestitke i hvala horu i školi za ovakav provod.

Нема коментара:

Постави коментар