петак, 12. мај 2017.

УСПЕШНО ГОСТОВАЊЕ НАРОДНОГ ПОЗОРИШТА У БЕОГРАДУ С „ИВАНОВИМ“ У ХРВАТСКОЈ




Представа „Иванов“, А.П.Чехова, у адаптацији и режији Тање Мандић Ригонат, освојила је  три награде на управи завршеном 24. Међународном фестивалу  малих сцена у Ријеци.

Жири у саставу Жељка Турчиновић, драматуршкиња из Загреба,  председница,  и  чланови жирија Бранко Цвејић, глумац из Београда и Елвис Бошњак, глумац и драмски писац из Сплита,  донели су одлуку да  Награду „Вељко Маричић“ за најбољу женску улогу даделе Хани Селимовић за улогу Саше,  а Награду за“Вељко Маричић“   за епизодну улогу, Предрагу Ејдусу за улогу Шебељског.

Награда публике „Далибор Форетић“ , са просечном оценом 4,66, што је и једна од  десет највећих оцена од оснивања овог фестивала, такође је припала представи „Иванов“.


После Ријеке,  представа „Иванов“ је гостовала у Загребу у Загребачком казалишту младих, где је поново освојила публику и доживала десетоминутне овације, а критика је оценила сјајним оценама.

За оба гостовања у Хрватској владало је велико интересовање, тражила се карта више, а у публици у Загребу виђени су значајни људи из позоришног живота, Алма Прица, Паоло Мађели, Жељка Удовичић. Златко Свибен, Хелена Буљан, Милан Плештина, Ксенија Маринковић и други.

У представи „Иванов“ играју: Никола Ристановски, Нада Шаргин, Предраг Ејдус, Брако Видаковић, Данијела Угреновић, Хана Селимовић,  Ненад Стојменовић, Никола Вујовић, Бранка Петрић, Вања Милачић, Бојан Кривокапић, Јелена Живковић, Предраг Васић, Немања Константиновић, Јелена Халупа, Никола Драговић, Иван Мирковић, Немања Бубало.

У ауторској екипи су: Тања Мандић Ригонат ( адаптација и режија),  Славко Милановић (драматург),  Борис Хојник (сценограф ), Бојана Никитовић (костимографикиња),  Ирена Поповић (композиторка),  Љиљана Мркић Поповић ( сценски говор), Анђелија Тодоровић (сценски покрет ) ,Милорад Јовановић ( извршни продуцент).

Нема коментара:

Постави коментар