среда, 29. март 2017.

TRE SORELLE Centra za kulturu Tivat






U petak 31.3. u 20h Zvezdara teatar ugostiće predstavu Centra za kulturu Tivat TRE SORELLE Stevana Koprivice, u režiji Zorana Rakočevića.

Ovaj komad se bavi pitanjima lažnog morala, ljubavi, strasti i sputavanja želja. A reč je o novoj verziji starog teksta našeg poznatog dramaturga.


Dramaturg Stevan Koprivica istakao je: „Tre sorelle se vraćaju doma da provjere kako legende i demone i ljubavi sagledava najnovija generacije crnogorskih dramskih umjetnika. Ima li ljepšeg događaja za pisca i profesora škole iz koje dolazi reditelj i glumci?“

U predstavi igraju: Marija Đurić, Jelena Đukić, Marija Labudović, Omar Bajramspahić, Vule Marković i Pavle Popović.


 Zaludna piščeva indikacija ‘o ljubavi i demonima’ kada su ‘Tre sorelle’ u pitanju postaje, kako vrijeme prolazi, sve važnija i tačnija odrednica ovog komada. Kažu oni koji vjeruju u horoskope da u jednom momentu životnog zrijenja podznak postane jači od znaka. Tako je i sa storijom o tri čudne prčanjske sestre i njihovom fatumskom i fanatičnom zaljubljenosti u jednog marinera. Malo vjerovatno, ali na legendi nije da bude vjerovatna nego uzbudljiva i znakovita. Povod koji je snio u legendi počeo da dobija obrise i koordinate za koje, iako je prošao priličan broj godina od nastanka ovog komada, danas sve više postaju značajniji meni kao piscu. Pitanje slobode, dogme, tradicije, religije, erotskih kodova, pobune, mediteranske mimikrije koja iza nježnih klapskih sazvučja krije užase ‘umidece’ koja čeka buru da je osuši i pokrene sve iznova… Demoni koje olako nazivamo sudbinom, a u stvari ih gajimo i predajemo im se kada emocija i eros u ime života nadjačaju racio i regule… 

Recimo da je ovaj komad o tome. Nego, najgore je kada pisac samoobjašnjava svoje djelo i nudi ključeve čitanja.” istakoo je pisac komada Stevan Koprivica.

Нема коментара:

Постави коментар