петак, 31. март 2017.

Prva nagrada na svetskoj izložbi umetnosti u Veneciji


Dana 25.marta.2017. godine na otvaranju prestižne svetske izložbe "Arte laguna prize" u Veneciji, rad anti-spomenik “Granica” (Border, 2014)  nagrađen je prvom nagradom u svojoj kategoriji LAND ART. 

Autori rada su Branko Stanojević (Loznica, 1983.)  i Milena Strahinović (Požarevac, 1984.)  U obrazloženju za dodelu nagrade navodi se da se rad nagrađuje "zbog interesatnog odnosa koji uspostavlja prema teritorijji, teškog i često mučnog odnosa između urbanizacije koju diktira progres i prirodnog okruženja, graničnih tema koje su sve prisutnije s obzirom na rast svetske populacije".

Ova prestižna svetska izložba umetnosti, ove godine u svom 11-om održavanju okupila je preko 1200 radova iz 120 država sveta. 

U finale je, kao i svake godine odlukom internacionalnog žirija, ušlo 125 radova, raspoređenih u 6 kategorija, od kojih se nagrađuje najbolji rad u svakoj od njih. 

Radovi svih 125 finalista trenutno su izloženi na dve lokacije u Veneciji, u prostorima Arsenala u industrijskoj zoni i u centru Venecije blizu Rialta i biće tamo do zatvaranja izložbe, odnosno do 09. aprila 2017. godine. 

Svake godine izložbu poseti oko 50.000 ljudi za dve nedelje koliko traje.

KulturniK čestita mladim umetnicima na postignutom rezultatu i želi još više uspeha u daljem radu!

Нема коментара:

Постави коментар