уторак, 7. март 2017.

СВЕ БОЈЕ АРХИТЕКТУРЕ


КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАДА
 
Галерија Артгет, Трг републике 5/I

четвртак, 9.март 2017. u 19:00
 
Циклус предавања АРХИТЕКТУРА У КОНТЕКСТУ #3

СВЕ БОЈЕ АРХИТЕКТУРЕ

 
Учесници: др Игор Марић и Иван Рашковић
Дугогодишња каријера архитекте Игора Марића обухвата више поља архитектонске праксе: учешће на конкурсима од дипломирања до данас; урбанистичко планирање централних и приградских зона градова, туристичких и бањских места; биоклиматска архитектура. Богати опус овог архитекта најбоље се сагледава кроз приказ реализованих објеката различите намене који се крећу од пословних и комерцијалних објеката, преко стамбених објеката  интерполираних у градско језгро до објеката Зоо врта у Београду. Научно-истраживачки рад тече паралелно са пројектовањем и прати праксу у свим њеним сегментима: теорији архитектуре, развоју насеља, бањском и планинском туризму, биоклиматској архитектури. 

Од дипломског пројекта до последњих реализација Игор Марић руководи се истим слоганом:  Контекст, континуитет и идентитет. 

   

О његовом  раду, оном што га покреће и инспирише са Игором Марићем разговараће проф. Иван Рашковић, архитекта.

Нaпоменa: Предaвaње је вредновaно сa 5 бодовa зa пријaвљене учеснике, односно 10 бодовa зa предaвaче који су члaнови Коморе и увршћено у Прогрaм обуке континуирaног (пермaнентног) професионaлног усaвршaвaњa члaновa Инжењерске коморе Србије из облaсти Нaционaлног прогрaмa зa 2016.годину.  

Суоргaнизaтор: Инжењерскa коморa Србије

Нема коментара:

Постави коментар