четвртак, 9. март 2017.

„AMOR I PSIHA“- Mala retrospektiva Marine Marković




Mala retrospektiva Marine Marković je izbor radova u različitim medijima koji se bavi ženstvenou u širem kontekstu društvene sfere. 

 

Sagedavajući kritički duhovnu i telesnu egzistenciju žene kroz prizmu obavljanja kućnih poslova, izražavanja emocija, seksualnosti, doterivanja, kao i one u kojima se pred ženu postavljaju zahtevi praćeni horskim orkestriranjem medija oblikovanje tela, ishrana i trudnoća, ali i one koje su posledica prirode: plodnost i starenje MArina posmatra svet oko sebe.

U galeriji „Nešović fine arts“,  Čumićevo sokače 32, Design District od 7. marta do 4. aprila 2017. godine pogledajte izložbu „AMOR I PSIHA“. 



Marina Marković je rođena 1983. godine u Beogradu. Diplomirala je 2008. na Fakultetu Likovnih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Jovanovića. Od 2006. godine redovno izlaže na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu (Americi, Japanu, Španiji, Italiji, Meksiku, Velikoj Britaniji…). Dobitnica je nagrade "Dimitrije Bašićević Mangelos" za 2011. godinu. Od 2012 je član The Drawing Center New York. Živi i radi na relaciji Beograd – Njujork.


Нема коментара:

Постави коментар