уторак, 21. март 2017.

XXII GLUMAČKE SVEČANOSTI MILIVOJE ŽIVANOVIĆ



Klasicima s ljubavlju

Povodom XXII Glumačkih svečanosti "Milivoje Živanović" u pozorištu Atelje 212 održana je konferencija za medije kako bi se javnost upoznala sa kompletnim programom festivala.

XXII Glumačke svečanosti Dani Milivoja Živanovića nose podnaslov “Klasicima s ljubavlju “jer je  i Milivoje Živanović svoje najznačajnije uloge ostvario upravo u klasičnoj pozorišnoj umetnosti.

Pozorišni reditelj, Nebojša Bradić,  kao ovogodišnji selektor festivala predstavio je trenutno pet najvećih   predstava koje su pravi klasici za takmičarski deo XXII glumačkih svečanosti "Dani Milivoja Živanovića".

Predstava „Ivanov“ Antonija Pavloviča Čehova, u režiji Tanje Mandić Rigonat i u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda, zatim predstava „Pod žrvnjem“ Dragoslava Nenadića u adaptaciji i režiji Egona Savina i u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta, „Hipnoza jedne ljubavi“ Dušana Kovačevića u produkciji Zvezdara teatra, „Aveti“ Henrika Ibzena u režiji Andreja Nosova u produkciji BITEF teatra, Budva grad teatra, MESS Sarajevo i Hartefakt fonda i „Mrešćenje šarana“ Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i u produkciji Ateljea 212.

U čast nagrađenih izvešće se predstava Nebojše Romčevića „Pasivno pušenje“ u režiji Egona Savina i u produkciji Zvezdara teatra.

Glumci će na sceni igrati za priznanje i statuetu Milivoja Živanovića. Prošle godine statuetu je tumačenjem lika Otela, osvojio Vojin Ćetković.

XXII Glumačke svečanosti organizuju se od 1. do 6. aprila u Velikoj sali Centra za kulturu, a cene ulaznica su ostale iste kao i prošle godine- 600 dinara.

Нема коментара:

Постави коментар