петак, 17. март 2017.

XII Festival internacionalnog studentskog teatra




23. do 26. mar 2017 /    Dorćol Platz, Bitef teatar, UK Vuk Stefanović Karadžić, Kulturni centar REX, UK Parobrod

Studenti četvrte godine Katedre za menadžment i produkciju pozorišta radija i kulture Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu i ove godine tradicionalno organizuju XII Festival internaiconalnog studentskog teatra (FIST). Tema ovogodišnjeg FIST-a je #CIRKUS! 

Šta je #CIRKUS? 

Živimo u svetu gde je sve iracionalno moguće, gde su pajaci legalizovani, gde je kritika u formi sprdnje bez vidljivog rezultata, a publikum egzaltiran i bezopasan. Da li je letargija jedini način našeg preživljavanja? 



FIST, u to ime, želi da razotkrije cirkus oko nas, i da uperi prstom u problem. 

Želi da preokrene uloge i ogoli cirkuzante među nama. Smeh i izrugivanje nemaju u ovom cirkusu vitalistički i isceljujući karakter, već su duboko cinični, korozivni i poražavajući.

Zato vas  i pozivaju da i vi žonglirate u prostoru gde postoji sloboda da se bez posledica kritikuje i problematizuje društvo oko nas, da se oseti na koji način pozorište može i treba da pokrene ne delanje; na koji način nešto ipak može da se promeni i kakav je kvalitet te promene.

Od 23. do 26. marta na lokacijama kao što su Dorćol Platz, Bitef teatar, UK Vuk Stefanović Karadžić, Kulturni centar REX, UK Parobrod publika će imati prilike da prati šest takmičarskih predstava iz Evrope, kao i dve predstave u produkciji Fakulteta dramskih umetnosti.

Pored toga, posetioce Festivala 24, 25. i 26. marta u Dorćol Platzu od 17 časova očekuje i tribinski program, edukativni program u oblasti psihodrame i PLAYBACK teatra 23. i 24. u UK Parobrod, ali i dvodnevni program za najmladje – FISTić u Pozorištu lutaka Pinokio 23. i 24. marta.

Нема коментара:

Постави коментар