уторак, 7. март 2017.

Projekcija dokumentarnog filma "Zapisi iz ćelije broj 12"


Subota, 11. mart 2017. u 20:00
Velika sala Doma omladine Beograda

Posle premijere u Njujorku i promocije filma u američkim zatvorima, dokumentarni film "Zapisi iz ćelije broj 12" biće prikazan u Domu omladine Beograda u subotu 11. marta, s početkom u 20h. Posle projekcije filma sledi tribina i razgovor sa autorkom filma Marinom Kovačević Đorđem Vasiljevićem, bivšim osuđenikom i glavnim akterom predstave i filma, o procesu spremanja predstave „Zapisi iz ćelije broj 12". 

Film 'Zapisi iz ćelije broj 12' epilog je pozorišne predstave po motivima 'Zapisa iz podzemlja' Dostojevskog, nastale u koprodukciji Službe za tretman Okružnog zatvora u Beogradu i nevladine organizacije Centar za rehabilitaciju imaginacijom. Predstava je izvedena sedamnaest puta u matičnoj ustanovi i u najvećim srpskim zatvorima uz veliko finale, izvođenje za javnost u Domu omladine Beograda.

Autorka ovog projekta Marina Kovačević, premijerno je prikazala film i program rehabilitacije kroz  umetnost na međunarodnoj naučnoj konferenciji u Njujorku, a posle premijere je posetila nekoliko američkih federalnih zatvora u Kentakiju, Mičigenu i Sen Kventinu, gde se film prikazuje kao deo programa rehabilitacije za američke osuđenike.
Autorka: Marina Kovačević, osnivač i direktorka nevladine organizacije Centar za rehabilitaciju imaginacijom CRI i doktorantkinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu

Нема коментара:

Постави коментар