уторак, 2. април 2019.

PRVI „HEADBANG FEST“ U GARAŽI



Prvo izdanje "Headbang Fest-a" biće održano u subotu 6. aprila u 20h u klubu Garaža. Kao domaćin festivala nastupiće Sanitarium, bend koji ovom prilikom slavi tri godine postojanja, a kao gosti su najavljeni El Prezidente, Framework i Zli metalci.
 
Sanitarium je alternativni metal bend koji čini petočlana ekipa sa teritorije grada Beograda. Autorska muzika ima dosta pomešanih žanrova. Neki elementi panka, grunge-a, ali najviše se bazira na metal muzici.



 
Bend El Prezidente iz Mladenovca je nastao 2017.godine odmah nakon predsedničkih izbora u kojima je učestvovao frontmen grupe Luka Maksimović pod pseudonimom Ljubiša Preletačević Beli i osvojio treće mesto sa 10%. Upravo je alter ego Luke Maksimovića bio povod za stvaranjem benda pod imenom El Prezidente. Bend svira hard core rep muziku koja podseća na bendove iz devedesetih i dvehiljaditih kada se slušao nešto tvrđi zvuk. Muzika je zasnovana na jakim kritičkim tekstovima, koji se odnose na društvo, sistem i politiku zemlje iz koje bend dolazi.



Framework je autorski metalcore bend iz Mladenovca koji izvodi pesme na engleskom. Nastao je 2002.godine i imao je zapažene nastupe po klubovima i festivalima u Srbiji. Iza sebe ima demo snimak i osvojeno prvo mesto na V Šumadijskom demo festu 2006.godine u Kragujevcu. 2009.godine bend je prestao sa radom , a članovi su se posvetili stvaranju muzike u novom bendu Bajo mali hazard. Početkom 2017.godine bend se ponovo aktivira u novoj-staroj postavi i učestvuje na brojnim festivalima u Srbiji i regionu. Trenutno snima novi singl i spot i radi na novim pesmama. 
 
 
 
Zli Metalci su bend iz Beograda. "Ono kad si slušao metal ceo život, ali ti je najdraži period otkrivanja, čekanja da kosa poraste, i snova o koncertima. Naša svirka je omaž tim vremenima", kažu članovi benda koji sebe opisuju kao "grupu iskrenih obožavalaca heavy metala, koja slobodno vreme troši na najbolji mogući način."
 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар