уторак, 2. април 2019.

Dobro došli u nepredvidivu avanturu: Istraživač


Roman Istraživač uvešće vas u divlju, nepredvidivu prašumu koja krije velike tajne ali i brojne avanture. Za tu knjigu, autorka Ketrin Randel dobila je čuvenu književnu nagradu Kosta. Iako je roman pisan za decu stariju od osam godina, mogu ga čitati svi koji imaju avanturistički duh.
Glavni junak Fred oduvek je sanjao da postane istraživač čije će se ime povezivati sa najvećim otkrićima. Dok se vraćao iz Manausa u Englesku, kroz prozor malog aviona posmatrao je misterioznu Amazonsku prašumu, ni ne sluteći da će se već u sledećem trenutku naći u njoj. Kad se avion iznenada sruši, Fred nema izbora. Sa troje dece preživeo je pad aviona, ali našao se usred divljeg i nepredvidivog mesta. Bez imalo nade za spas, šansa za povratak kući je neverovatno mala. Međutim, hrabra družina u tom trenutku ne zna da se upravo na tom mestu našao neko pre njih.
Autorka Ketrin Randel odrastala je u Africi i Evropi, a sa samo dvadeset jednom godinom postala je predavač. Njena prva knjiga Divlja devojka nastala je iz ljubavi prema Zimbabveu i sećanja na detinjstvo koje je tamo provela. Njen prethodni roman Na krovovima Pariza, koji je Vulkan izdavaštvo objavilo, nadahnut je letima kada je radila u Parizu i noćnim šetnjama preko krovova oksfordskih koledža.

Нема коментара:

Постави коментар