петак, 8. фебруар 2019.

IZABELA ROSELINI U BEOGRADU



Italijanski ambasador Karlo lo Kašo i direktor Italijanskog instituta za kulturu David Skalmani povom 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa i decenije strateškog partnerstva Rima i Beograda najavili su bogat kulturnoumetnički program.

Izložba i predstava posvećene nobelovcu Dariju Fou, planirane su za 13. februar u Narodnom pozorištu, a sledi izložba „Berninijeva škola i rimski barok" 7. marta u Narodnom muzeju. 

Na Gitar art festu nastupiće Dampoli Bandini, Čezare Kjakjareto, Mikele Librar i Dovan Seneka. 


U Jugoslovenskoj kinoteci biti predstavljen Festival italijanskog filma. 

Koncert pop zvezde Erosa Ramacotija zakazan je u „Štark areni" za septembar.


U Beograd nam dolazi i čuvena glumica, ćerka Ingrid Bergman i italijanskog reditelja Roberta Roselinija. Ima sestru bliznakinju Isotu Ingrid Roselini i brata Roberta Ingmar Roseliniju. Dolazi  u novembru s predstavom Link Link Circus.


Legendarna glumica Izabela Roselini bila je zaštitno lice kozmetike „Lancome” 14 godina, ali kad je napunila 43 godine dali su joj otkaz s obrazloženjem-prestara je! 

„Rekli su mi da reklame prikazuju ženske snove, ne stvarnost...“


Dvadeset godina kasnije nazvali su je i ponovo joj ponudili posao. No, ona ga je već imala; preselila se na farmu na Long Ajlendu i tamo gaji  organsko povrće i domaće životinje.

Нема коментара:

Постави коментар