уторак, 12. фебруар 2019.

Priča o najpoznatijem zavodniku svih vremena: Đakomo Kazanova

Razvratnik, zavodnik, književnik, buntovnik, alhemičar, mačevalac, avanturista, putnik. Jedan od najneverovatnijih antiheroja u istoriji. Veličanstveni Kazanova. U novom romanu čuvenog Matea Strukula navedene su mnoge nepoznate zanimljivosti o Kazanovinom životu koje je autor prikupio tokom temeljnog istraživanja. Knjiga je pisana za sve ljubitelje intrigantnih priča o stvarnim istorijskim ličnostima. 

U drugoj polovini 18. veka, umorna, mračna Venecija stoji na ivici ambisa, ali ne želi da preda titulu Kraljice mora. Đakomo Kazanova vratio se u grad i preti da još više poremeti nesigurnu ravnotežu Republike na političkoj sceni Evrope, sazdanoj na nepouzdanim savezima. Dužd Frančesko Loredan lošeg je zdravlja, a inkvizitor Pjetro Garconi kuje zaveru da preuzme vlast, i potajno žudi da zatoči omraženog zavodnika i tako ga se zauvek reši. U gradu je i grofica Fon Štajnberg, poznata po izuzetnoj lepoti, koja nudi Kazanovi izazov: ako zavede Frančesku Erico, lepu ćerku jednog od najuglednijih ljudi u gradu, predaće mu se. Naivna devojka upada u zamku, ali igra uskoro postaje nešto mnogo dublje i Kazanova se iskreno zaljubljuje u svoj plen...

Mateo Strukul je italijanski pisac i scenarista, pravnik sa diplomom iz oblasti evropskog ugovornog prava. Njegovi romani objavljeni su u 20 zemalja, a poznat je i kao autor stripova. Umetnički je direktor nekoliko međunarodnih književnih festivala i piše za rubriku kulture za Il Venerdi di Rebubblica. Živi na relaciji Padova–Berlin, zajedno sa suprugom Silvijom. Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo serijal italijanskog autora o čuvenoj dinastiji Mediči: U ime porodice, U ime vladara, U ime kraljice i Propast jedne porodice.

Нема коментара:

Постави коментар