понедељак, 25. фебруар 2019.

47. FEST -Iz ljubavi




Ako prihvatimo premisu da iz ljubavi... nastaje mržnja... Iz mržnje bi trebala da proizilazi ravnodušnost. Reč je o srpsko-hrvatsko-poljskoj koprodukciji koja prati Igora, čoveka koji iz Varšave kreće u potragu za svojom devojkom Marijanom, koja je nestala samo nedelju dana pre njihovog zakazanog venčanja (zaplet pomalo podseća na „Vlažnost“). 


Krećući se preko Beograda, kada je napokon pronađe negde u Istri, izgubljen u očaju, sumnji i frustraciji, dovodi Marijanu i njihovu zajedničku prijateljicu Olgu u situaciju koja bi mogla da se završi tragično... Film svedoči o našem sveopštem otuđenju i sve većem odsustvu logike. A gde je tu, onda, ljubav? Razrešenje ili ne stiže veranjem po stenovitoj, kamenoj morskoj obali. 


Odlična svedena gluma Igora Đorđevića. 


Nenad Miković rođen je u Beogradu, 1970. Godine 1993. preselio se u Poljsku, domovinu svoje majke. Miković je reditelj, scenarista i producent, a diplomirao je na Filmskoj školi u Varšavi i na Majstorskoj školi filmske režije Andžeja Vajde. Ko-osnivač je profesionalnog filmskog magazina FilmPro, 2010. u Poljskoj. Član je Poljskog udruženja filmskih stvaralaca od 2007. godine.





Država:     Poljska, Srbija, Hrvatska / 2019
Program:     Srpski film
Trajanje:     101’
Režija:     Nenad Miković
Scenario:     Nenad Miković
Uloge:     Igor Đorđević, Sonja Kolačarić, Miodrag Krstović, Hana Selimović, Boris Komnenić, Rafal Mackowiak, Mariola Fotez, Gordana Đurđević
Filmografija:     2019 From Love / Iz ljubavi
    2013 Stacja Warszawa / Warsaw Stories (segment)
Fotografija:     Piotr Sobocinski Jr.
Montaža:     Wojciech Wlodarski
Muzika:     Vladimir Petričević
Producentis:     Nenad Miković,  Maciej Ostoja-Chyżyński, Ljiljana Đuričko, Maja Đulić, Barbara Jukopila, Uroš Lazić
Produkcija:     Flatfish Films, EBH Polska, Marsh , U Svom Filmu

Нема коментара:

Постави коментар