понедељак, 18. фебруар 2019.

Najava “Kings of Strings: The Youngsters” na Sajmu turizma


Sajam turizma, Hala 1A, štand 1603 - Guitar Art Festival
četvrtak, 21. februar, 13:00

Guitar Art Festival poziva sve zainteresovane da se pridruže na promociji novog festivalskog projekta “Kings of Strings: The Youngsters” na otvaranju 41. Međunarodnog sajma turizma, u četvrtak 21. februara u hali 1A na štandu Guitar Art Festivala od 13:00 časova.

Nova festivalska produkcija i projekat “Kings of String The Youngsters” ovog puta okuplja mlade talente i velike virtuoze. Prvi zajednički nastup tri potpuno različita umetnika spaja ogromna posvećenost gitari i spremnost da grade zajednički zvuk, a to su Mozes Rosenberga iz čuvene Rosenberg porodice sa svojim džez „manouche“ stilom, Jorgos Jorgopulos - grčki virtuoz na buzukiju i svestrani fingerstyle srpski gitarista Bojan Ivanovski.

Mozes Rozenberg je rođen u poznatoj porodici Rozenberg, kao mlađi brat Stočela.  Počeo je da svira gitaru sa 6 godina. Njegovi učitelji bili su njegov otac Mimer, brat Stočelo i ujak Vaso Grunholc. Vaso je bio osnivač holandskog Sinti džez stila pa je Mozes naučio od samog izvora ovu novonastalu svetsku muzičku tradiciju. Sa sedam godina već je svirao sa Rozenberg Triom na holandskoj televiziji.  Nakon toga, inspirisali su ga mnogi poznati umetnici, kao što su flamenco legenda Pako de Lusija  (Paco de Lucia) kojeg je upoznao 1996. godine.

Jorgos Jorgopulos je poznat majstor grčkog buzujija. Rođen je u Atini, a prve časove muzike pohađa u Kalamati gde je proveo detinjstvo.  Studirao je na Katedri za tradicionalnu muziku u Arti. Do sada je nastupao sa najpoznatijim grčkim pevačima, a bio je član i mnogih bendova. Nastupao je kao solista u okviru poznatih orkestara i na velikim festivalima širom sveta. Između ostalih zemalja i gradova, nastupao je u Hrvatskoj, Cirihu, Bernu, Frankfurtu, Skoplju, Geteburgu, Švedskoj, Šangaju, Austriji, Kipru, Engleskoj...

Bojan Ivanovski je fingestyle gitarista, kompozitor, prepoznatljiv po svom stilu sviranja prstima, perkusivnim elementima na gitari kao i energičnim nastupima. Svoje muzičko obrazovanje započeo u Beogradu gde je završio i srednju školu. Položio je prijemni ispit na „Royal College of Music“ u Londonu i na FMU u Beogradu gde je i diplomirao, a nastavio je specijalizaciju u Italiji na „Francisco Tarrega“ akademiji. Do sada je učestvovao na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu i to veoma uspešno. Osvojio je preko 20 prvih nagrada. U proteklih 10 godina profesionalno radi kao studijski muzičar gde sviranjem i proučavanjem različitih stilova na električnoj gitari dobija inspiraciju da napravi projekat A Whole New World gde na svojim nastupima spaja klasični, džez i rok stil sviranja gitare.


Trio virtuoznih gitarista predstaviće se prisutnima nastupom koji će nagovestiti muzičko putovanje i set listu koja je pažljivo sastavljena za njihov prvi koncert. 

Novi majstori gitare premijerno će nastupiti na koncertu 14. marta u Kombank dvorani u okviru jubilarnog 20. po redu Guitar Art Festivala. Ulaznice za koncert prodaju se na blagajni Kombank dvorane i u prodajnim mrežama  Tickets.rs (ex Eventim.rs), po cenama već od 900 dinara.  Sve informacije i rezervacije mogu se dobiti pozivom na broj 011 401 6002; 064 1379707 ili putem mejla na office@gaf.rs.

Нема коментара:

Постави коментар