понедељак, 25. фебруар 2019.

I Oskar ide na 47. FEST




„Zelena knjiga" apsolutni je pobednik ovogodišnje dodele Oskara gde je osvojio 3 nagrade, uključujući i onu najvažniju - Oskar za najbolji film. Predloženi su bili i  "Crni panter", "BlacKKKlansman", „Boemska rapsodija", "Roma", „Zvezda je rođena", "The Favourite" i "Vice".

Piter Fareli odneo je nagradu za najbolji originalni scenario (uz Nika Valelongu i Brajana Kjurija), a Maheršala Ali trijumfovao je u kategoriji najboljeg sporednog glumca kao Don Širli, legendarni pijanista koji sa svojim neotesanim vozačem iz Bronksa kreće na turneju po američkom jugu. „Zelenu knjigu" možete pogledati premijerno na FEST-u 27. februara u 19h u Sava centru, i u repriznim terminima 28. februara u 17.30 u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru, 2. marta u 18h u Cineplexx 4D Delta city, 3. marta u 15h u Fontani.


Rami Malek osvojio je nagradu za glavnog glumca u filmu „Boemska rapsodija", a Olivija Kolman za glavnu glumicu u filmu „Miljenica", koji je otvorio ovogodišnji FEST. Ako ste propustili ovo maestralno ostvarenje Jorgosa Lantimosa, imate prilike da ga pogledate još danas u 19:30 u Cinegrand- Capitol Park Rakovica.


Redžina King osvojila je Oskara za najbolju sporednu glumicu u filmu „Šapat ulice“ (If Beale street could talk), gde glumi majku glavne junakinje koja se bori da oslobodi svog nepravedno zatočenog verenika. Ovaj film biće prikazan samo na FEST-u, tako da ne propustite priliku da ga vidite na velikom platnu 25. februara u 17:30 u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru, 26. februara u 19:30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 28. februara u 19.30 u Cinegrand- Capitol Park Rakovica.


Lady Gaga pokupila je zlatnog čovečuljka za originalnu pesmu "Shallow" iz filma „Zvezda je rođena", ali joj je izmakao Oskar za sporednu žensku ulogu koji je otišao Redžini King za film "If Beale street could talk".



Film „Čovek iz senke“ (Vice) nagrađen je Oskarom za najbolju šminku. Ovo ostvarenje govori o usponu Dika Čejnija do mesta potpredsednika Amerike i jednog od najmoćnijih ljudi sveta, a možete ga premijerno pogledati danas u 19h u Sava centru, 26 februara u14:30 u Jugoslovenskoj kinoteci, 27. februara u 19h u Fontani, 28. februara u 19h u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru.

„Crni panter"  je poneo nagradu za kostim, scenografiju i originalnu muziku, „Boemska rapsodija" za montažu, montažu i miks zvuka,  a „Prvi čovek" za vizualne efekte.



U kategoriji dokumentaraca, nagrađeni su "Free solo" (dugometražni) i "Period. End of sentence" (kratkometražni).

Najbolji crtani film je "Spajdermen: U Spajderverzumu", adaptirani scenario "BlacKKKlansman", a originalni scenario „Zelena knjiga".

Najviše statueta otišlo je filmu „Boemska rapsodija", koji je od pet nominacija nagrađen u četiri kategorije.

Нема коментара:

Постави коментар