субота, 16. фебруар 2019.

U susret 47. FEST-u: Festove premijere na RTS-u





U susret 47. FEST-u, RTS će u narednom periodu, od 18. februara premijerno emitovati ciklus filmova koji su obeležili prethodna izdanja ovog međunarodnog festivala.


Ciklus će biti emitovan na Drugom programu, a započeće u ponedeljak, 18. februara u u 23:00 časova filmom Niotkuda (In the Fade) iz 2017. godine, koji prati priču o mladoj ženi, Katji čiji se život raspadne kad izgubi muža Nurija i malog sina Rokoa u bombaškom napadu. Ona kreće u zamornu potragu za počiniocima i razlozima ovog besmislenog zločina, a to sve dodatno komplikuje Katjin bolan period žalosti, otvarajući nove rane i sumnje.


Danilo, advokat i Nurijev najbolji prijatelj, zastupa Katju na suđenju protiv dvoje osumnjičenih: mladog para iz neonacističkog miljea. Suđenje dovodi Katju do granice pucanja, ali za nju jednostavno nema alterantive: ona želi pravdu. Film će biti na programu 


U četvrtak, 21. februara na RTS 2 u 20:00 časova  gledaoce očekuje film Dvostruki ljubavnik (Double Lover, 2017). Ovaj kontroverzni film donosi priču o mladoj Parižanki Kloi koja se zaljubljuje u svog terapeuta i s njim započinje turbulentnu vezu u kojoj će se njegova mračna prošlost isprečiti između njih..


.
Biografska priča o pevaču Morisiju - Morisi: Engleska pripada meni (England Is Mine, 2017), koja prati njegov život pre nego što je postao pevač benda Smits, emitovaće se u subotu, 23. februara od 16:30č, a zatim sledi australijski vestern smešten u '20-te godine prošlog veka - Mila zemlja (Sweet Country, 2017).



U nedelji od 25. februara, u terminu od 20.00č, na Drugom programu RTS-a emitovaćemo horor dramu - Telma (Thelma, 2017), i akcionu komediju - Veteran (Beterang, 2015), dok će u nedelji  od 04. marta na programu biti i filmovi Afera Nil Hilton (The Nile Hilton Incident, 2017) i Nokturama (Nocturama, 2016)...

Нема коментара:

Постави коментар